На Чернігівщині 3 мобільних пожежно-рятувальних пости продовжують надавати допомогу населенню у підтоплених Радулі, Мньові та Дніпровському

На Чернігівщині 3 мобільних пожежно-рятувальних пости продовжують надавати допомогу населенню у підтоплених Радулі, Мньові та Дніпровському

11.05.13 10:36 0 1195
Ситуація з підтопленням населених пунктів на Чернігівщині стабілізується, адже за добу по річці Дніпро, де спостерігається найбільш підтоплених ділянок у населених пунктах, рівень води поступово починає зменшуватись в середньому на 3-5 см за добу. Як наслідок, 5 травня відновлено сполучення з п'ятьма підтопленими вулицями в с. Лопатні.

Проте, найбільш підтопленими залишаються селище Радуль Ріпкинського району та села Мньов і Дніпровське Чернігівського району. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в цих населених пунктах у цілодобовому режимі працюють пожежно-рятувальні пости Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області на бойових розвідувально-дозорних машинах (БРДМ) та човнах.

Рятувальниками спільно з органами місцевого самоврядування автомобілями підвищеної прохідності та човнами здійснюють переправи місцевих жителів через підтоплені ділянки та забезпечують життєдіяльність населених пунктів. Це дає змогу населенню дістатись приміських автобусів, відвідати родичів, придбати товари повсякденного вжитку у місцевих крамницях, які, завдяки організованій роботі, працюють у звичному режимі. Крім того, рятувальники допомагають листоношам розвозити пенсії та пошту.

Ситуація з підтопленням населених пунктів Чернігівщини знаходиться під постійним контролем органів виконавчої влади та Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ