Лучани святкують Великдень з «Диво-птахою»

Лучани святкують Великдень з «Диво-птахою»

12.05.13 00:36 0 1866
Під час мистецького дійства «Великодня Пасхалія» було презентовано «Диво-птаху», яка встановлена на Театральному майдані.

Акція «Диво-птаха» міста відбувається у рамках Всеукраїнської мистецької акції «Парад вишиванок-2013». Умовами Всеукраїнського фестивалю передбачено виготовлення «Диво-птахів», що символізують стародавню культуру українського народу. Кожне місто України – учасник акції, отримало від організаторів макет «Диво –птахи» для розпису у стилі, притаманному регіону.

Луцьку «Диво-птаху» розмальовували у будівельному гіпермаркеті «Нова лінія». Автор ескізу та виконавець розпису художник Сергій Корсай. Йому допомагали Микола Косай, Тетяна Мялковська та Володимир Жижирук.

Як повідомив художник, що за основу розпису взято квіти. Візерунки – барвисті, наче святкова хустка. В основу макету«Диво-птаха», який висотою три метри, закладений композиційний принцип побудови української керамічної іграшки-свистунця.

Презентація «Диво-птахів» кожного регіону відбудеться 24 серпня 2013 року у м. Києві під час фінальної частини фестивалю - карнавальної ходи. Визначено фестивальні номінації «Найкращий Диво-Птах» та «Найкраща презентація міста у карнавальній ході».

А поки – «Диво-птаха» милуватиме око лучан та гостей міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді

Читайте также: Сайт "Рассказы о попугаях"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: З ініціативи Андріяна ...
Наступна новина: Ріісе завершив кар'єру у ...

КОМЕНТАРІ