Львівщина: в Шевченківському гаю – фестини «Велика гаївка»

Львівщина: в Шевченківському гаю – фестини «Велика гаївка»

12.05.13 08:55 0 939
 Великдень у Львові. Справжнє родинне свято триває у Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) – великодні гаївки, майстер-класи народних танців, лицарські бої. Фестини «Велика гаївка» триватимуть та завтра.

Вже вдев’яте Музей народної архітектури та побуту робить Фестини «Велика гаївка». В основі програми – традиційні обрядові забави: гаївки, веснянки, риндзівки. Цього року Фестини відбуваються одночасно на 8 майданчиках.

Для найменших відвідувачів є галявина «Вербові котики», яка триватиме 5-6 травня. Також є галявина для мам із зовсім маленькими дітьми. Особливість цьогорічних святкувань – хода, адже відновлено такий давній звичай як калаткарство.

— На обливаний понеділок ми матимемо також велику програму. Усі, хто до нас зайде, потраплять у вир гаївкового дійства, тому що будуть задіяні у «кривий танець» і матимуть можливість пройтися так до головного місця нашого святкування — на галявину біля церкви. —  — розповіла Надія Дзвоник, координатор програм Музею народної архітектури та побуту.

Також в музеї облаштовано спеціальну «Галявину українського Середньовіччя», яку представляє заповідник «Тустань». Тут проходять лицарські бої, турніри та ігри. Діє і «Галявина Козацтва». Кожен має можливість побачити традиції та обряди козаків, а також спробувати себе на кмітливість, спритність та силу, отримати титул «Справжнього козака» та почастуватися кулішем.

Ознайомитись з програмою святкувань Великодня у Львові можна тут: http://bit.ly/11yFK7° C.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ