На Рівненщині піротехніки знешкодили артилерійські снаряди

На Рівненщині піротехніки знешкодили артилерійські снаряди

13.05.13 17:47 0 941
09 травня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області було знешкоджено два артилерійські снаряди калібру 76 мм, один артилерійський снаряд калібру 100 мм та один артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Великої Вітчизняної війни, які було виявлено поблизу села Опарипси Радивилівського району під час проведення сільськогосподарських робіт.

З початку року піротехніки Держслужби на території області знешкодили 99 вибухонебезпечних предметів.

Враховуючи вищевикладене Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звертається до жителів Рівненщини. Шановні громадяни! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів, а особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу за номером 101.

Пам’ятайте! При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З нагоди Дня міста мер ...
Наступна новина: "Динамо" - "Іллічівець". ...

КОМЕНТАРІ