На Тернопільщині недобросовісні квартиранти

На Тернопільщині недобросовісні квартиранти

13.05.13 18:14 0 1006
Здаючи помешкання в оренду, власники квартир сподіваються на чималі надходження до свого бюджету, а буває, що зазнають фінансових втрат та клопотів. У цьому на власному досвіді переконалися дві пенсіонерки з Тернополя.

Із заявою про крадіжку значної суми грошей до працівників Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ звернулася 80-річна жителька обласного центру. Бабуся у розпачі розповіла, що з її помешкання зникли майже всі заощадження – тисяча доларів та сім тисяч гривень. У крадіжці жінка запідозрила чоловіка, якому здавала кімнату в своїй квартирі.

Правоохоронці взялися перевіряти версію жінки. І справді, підозри тернополянки виявилися небезпідставними. Причетним до крадіжки виявився квартирант.

45-річний уродженець Теребовлянського району вже декілька років мешкає в Тернополі. Останніх три винаймав кімнату в квартирі самотньої 80-річної тернополянки. Та постійного заробітку не мав. Звільнившись з останнього місця роботи, вирішив поїхати працювати за кордон. От тільки грошей на дорогу у нього не було. Їх вирішив «позичити» у старенької бабусі. За роки спільного сусідства уже запримітив, де господиня ховає зекономлену пенсію. Тож одного дня забрав зі сховку усі заощадження жінки.

Пропажу пенсіонерка виявила лише через декілька днів. За допомогою поспішила до правоохоронців.

Міліціонери швидко розшукали нечистого на руку кватиранта. Крадені гроші у нього вилучили. Чоловік дуже шкодує про свій вчинок. З його слів, гроші він планував згодом повернути старенькій.

Наразі розпочато кримінальне провадження за статтею 185 (частина 1) Кримінального кодексу України.

Злодія у помешкання впустила ще одна тернополянка. Щоправда, втрат від липкорукого квартиранта зазнала не вона, а інший винаймач.

Чи то з фінансових міркувань, чи то розчулившись від розповіді 30-річного тернополянина про сварку з дружиною, жінка здала незнайомцю житло на три дні. Господиня одразу попередила, що кімнату доведеться ділити із ще одним чоловіком, та клієнта така умова не відлякала.

Протягом кількох діб чоловік ділив дах над головою із новим знайомим, а коли термін оренди збіг, прихопив із собою його майно. Чужі телефон та ноутбук крадій здав у ломбард за тисячу гривень. Мабуть, сподівався, що все так і зійде з рук, та виявилося навпаки. Міліціонери затримали спритника.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ