У Львові завершився Кубок-меморіал Олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики Віктора Чукаріна

У Львові завершився Кубок-меморіал Олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики Віктора Чукаріна

13.05.13 18:03 0 863
10 травня 2013 року у спеціалізованому гімнастичному залі львівського Палацу спорту «Будівельник» (вул. Керченська, 8) завершилися традиційні для Львівщини змагання зі спортивної гімнастики серед дівчат «Кубок-меморіал Олімпійського чемпіона Віктора Чукаріна».

Участь у цих змаганнях майже 50 гімнасток Львова, Донецька, Горлівки та команда зі Словенії.

Головний суддя змагань – суддя національної категорії Ірина Патаман (м. Львів).

Участь в урочистій церемонії відкриття змагань взяли відповідальний секретра відділення НОК України у Львівській області, заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, голова обласної організації ФСТ України Роман Шиманський, начальник управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер. Двоє вихованок СДЮШОР «Будівельник» (Львів) – Мар’яна Пинило та Анжеліка Зіненко в цій святковій атмосфері отримали посвідчення «Майстер спорту України» зі спортивної гімнастки.

Для Львівщини такі змагання є знаковими і давно стали традиційними й проводяться за підтримки управління з питань фізичної культури і спорту Львівської облдержадміністрації та Львівської міської ради. Переможці та призери отримали кубки, медалі та почесні грамоти, а усі учасниці змагань,тренери та судді отримали пам’ятні значки з зображенням дворазового абсолютного Олімпійського чемпіона Віктора Чукаріна.

Серед кращих у кваліфікаційних групах виявилися:

За програмою майстрів спорту

1 місце – Анжеліка Зіненко (Львів)

2 місце – Віра Голько (Львів)

3місце – Ганна-Марія Синюшко (Львів)

За програмою кандидатів у майстри спорту

1 місце – Нелі Струч (Словенія)

2 місце – Руслана Скабара (Львів)

3місце – Людмила Кизима (Львів)

За програмою першого розряду

1 місце – Віталіна Пахно (Донецьк)

2 місце – Валерія Бенедюк (Донецьк)

3місце – Стефанія Швець (Львів)

За програмою другого розряду

1 місце – Ніді Сінгла (Донецьк)

2 місце – Діана Шкабара (Львів)

3місце – Лера Алферова (Горлівка)

 Довідка:

Віктор Іванович Чукарін – заслужений майстер спорту СРСР, заслужений тренер УРСР, тривалий час завідував кафедрою гімнастики Львівського державного інституту фізичної культури (нині університет), володар 11 олімпійських нагород; абсолютний чемпіон Олімпійських ігор (1952, 1956), світу (1954), СРСР (1949-1951, 1953, 1955); чемпіон Олімпійських ігор (5 разів – у 1952, 1956), світу (1954), СРСР (13 разів в 1948-56) в окремих видах.

Віктор Чукарін народився 9 листопада 1921 року в селі Червоноармійське Донецької області, мешкав з сім’єю в Маріуполі. У шкільні роки родина пережила трагедію: у 1937 році батька Віктора Чукаріна було репресовано. Віктор закінчив Маріупольський металургійний технікум, потім Київський технікум фізичної культури. У 1940 році Віктор Чукарін отримує звання «Майстер спорту СРСР зі спортивної гімнастики».

На початку війни В. Чукарін пішов на фронт добровольцем. Воював в артилерійській частині. Попавши в полон біля Полтави, пройшов через 17 концентраційних таборів, у тому числі Бухенвальд.

Після війни працював викладачем у Львівському державному інституті фізкультури (нині університет), створив власну школу спортивної гімнастики.

Віктор Іванович Чукарін помер 25 серпня 1984 року у Львові. Похований на Личаківському кладовищі (поле № 4).

З 1984 року його ім’я носить одна з вулиць у мікрорайоні районі Сихів у м. Львові.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екс-сенатор Ліберман: ...
Наступна новина: На Львівщині протягом тижня ...

КОМЕНТАРІ