В Івано-Франківську відкрили центр польської культури і європейського діалогу

В Івано-Франківську відкрили центр польської культури і європейського діалогу

13.05.13 14:10 0 845
В Івано-Франківську у День міста, відкрили центр польської культури та європейського діалогу.

На урочистостях з нагоди відкриття були присутні міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, з польської сторони - Генеральний консул РП у Львові Ярослав Дрозд, заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Єжи Пом’яновський, заступник начальника департаменту з питань співпраці з польською діаспорою та поляками за кордоном Яцек Юноша Кісєлєвський, Консул Республіки Польща у Львові Яцек Жур.

Як зазначалося, у новоствореному центрі будуть проводитися зустрічі, лекції, конференції, тематичні виставки, концерти, відбуватиметься обмін позитивним досвідом, презентуватимуться сучасні проекти, вестиметься європейський діалог. Центр сприятиме популяризації польських культури, науки, успіхів державних перетворень. Вітаючи польську громаду Івано-Франківська та гостей з Польщі з відкриттям центру польської культури і європейського діалогу, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк зазначив: « особливий день. Це особлива установа, яка служитиме місцем зустрічі польської громади і європейського діалогу. Це ще один крок, вищий ступінь взаємовідносин між українцями та поляками».

Присутніх на урочистостях поляків голова ОДА запевнив: «в області робитимуть усе можливе, аби вони почували себе тут, як вдома». «Переконаний, що створення такого центру стане прикладом для інших громад, - підкреслив у коментарі журналістам Михайло Вишиванюк. – Влада зобов’язана йти на зустріч громадам і створювати аналогічні приміщення, щоб представники всіх національностей мали можливість збиратися, спілкуватися між собою, займатися художньою самодіяльністю чи обговорювати якісь проблеми».

«Івано-Франківськ – прекрасне місто, де проживає багато поляків, - наголосив, вітаючи прикарпатців зі святом, заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Єжи Пом’яновський. – вони отримали свій дім, європейський дім. Вірю, що Україна і Польща спільно будуватимуть європейське демократичне майбутнє»

Довідково

Центр польської культури і європейського діалогу в Івано-Франківську відкрито у приміщенні по вул. Січових Стрільців, 56, на другому поверсі. Найближчим часом планується відкриття такого центру у Львові.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хей хоче нокаутувати Чарра
Наступна новина: Ломаченко замінить ...

КОМЕНТАРІ