Роман Навроцький: Для створення масовості у Тернополі 9 травня до парку Слави посадовців з усієї області привозили шкільними автобусами

Роман Навроцький: Для створення масовості у Тернополі 9 травня до парку Слави посадовців з усієї області привозили шкільними автобусами

13.05.13 09:41 0 992
Депутат Тернопільської обласної ради свободівець Роман Навроцький звернувся до начальника управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації та правоохоронних органів щодо правомірності використання шкільних автобусів не за призначенням, а задля доставки делегацій із районів Тернопільщини для участи в заходах на Пагорбі слави в Тернополі 9 травня 2013 року.

"Керівники устаанов, які надали ці транспортні засоби для доставки на захід 9 травня в Тернопіль посадовців районних державних адміністрацій в обов'язковій кількості 20-40 осіб для створення антуражу велелюдності процесії, порушили вимоги постанови КМУ №31 від 16.01.2003 "Про затвердження державної соціальної програми "Шкільний автобус". Метою програми є здійснення безпечної, регулярної та безкоштовної доставки учнів та вчителів до місця навчання. Проте не у всіх районах області виконують цю програму, адже потреби в перевезеннях не може бути задоволено у зв'язку з малою кількістю таких автобусів. Я вважаю, що спецтранспорт треба використовувати тільки за призначенням, адже якщо цими автобусами їздитимуть за будь-якої потреби, то техніка швидко зношуватиметься та вийде з ладу, а, як ми усі бачимо і розуміємо, коштів на заміну шкільних автобусів найближчим часом чекати не варто. Тому треба берегти те, що маємо, і дотримуватися відповідних вимог. На мою думку, працівники управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації і правоохоронці повинні з'ясувати, чому державне майно використовують неналежним чином, і стежити, щоби більше такого не траплялося", – наголосив Роман Навроцький.

Свободівець зазначив, що, окрім незаконного використання шкільних автобусів, у цій ситуації варто звернути увагу й на те, як штучно відбуваються нині в нашій країні мітинги, святкування, вшанування пам'яті загиблих тощо: "Щоби віддати належне полеглим у війні, люди мають іти до меморіалу свідомо, з власної волі, а не примусово. Тому й ті громадяни, які роблять це щиро і з власного бажання, самотужки знайшли спосіб, щоби навіть здалеку приїхати до парку Слави. А те, що спеціально організоване для видимості багатолюдного натовпу, помітно неозброєним оком".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США розглядають ...
Наступна новина: 22 - 25 травня в ...

КОМЕНТАРІ