На Житомирщині рятувальники ДСНС нагадати відпочиваючим про безпечне поводження у лісах та поблизу водойм ,

На Житомирщині рятувальники ДСНС нагадати відпочиваючим про безпечне поводження у лісах та поблизу водойм ,

13.05.13 12:29 0 743
У зв’язку з різким потеплінням більшість громадян продовжують надавати перевагу відпочинку на природі. Все більше відпочиваючих можна побачити на берегах річок та ставків Житомирщини. Також весняний ліс кличе завітати до нього у гості, і саме це робить велика кількість населення. Нажаль, з’являються і повідомлення про випадки загибелі людей на воді через необережність та порушення правил безпеки на водних об’єктах. З початку року на воді в області загинуло 6 чоловіків. Радість відпочинку у лісі можуть також затьмарити наслідки від недбалого ставлення до природи. За статистичними даними лише з початку року на території Житомирської області зафіксовано 26 пожеж, в результаті завдано шкоди понад 20 га відкритої місцевості.

12 травня працівники Управління ДСНС України у Житомирській області побували у місцях масового відпочинку людей поблизу водойм, а також прилеглих до них та найпопулярніших оазах релаксу – лісових масивах. На у місті Житомирі найбільш відвідуваними є 2 пляжі на річці Тетерів у Гідропарку – дитячий та дорослий.

Відпочивальникам, котрі знаходилися там, рятувальники розповіли про небезпеки, які несе у собі водяна та вогняна стихії, про причини нещасних випадків, жахливі наслідки спустошливих лісових пожеж. Людям пояснили, чому у спеку вводяться тимчасові обмеження на відвідування лісів, підкреслили важливість обов’язкового дотримання протипожежних правил під час перебування у лісопаркових та рекреаційних зонах, а також при проведенні польових робіт.

Під час заходу з відпочиваючими на пляжах проводилась роз’яснювальна робота щодо правил безпечної поведінки на воді, роздавались листівки та пам’ятки з застереженнями, діями на випадок утоплення та правилами надання невідкладної допомоги.

Як показує досвід і зі слів самих відпочиваючих, такі заходи є набагато дієвішими, аніж навіть звернення через засоби масової інформації. Адже, безпосередньо спілкуючись на цю тему із людьми у погонах, пересічні обивателі розуміють, наскільки важливим є дотримання нескладних, але надзвичайно потрібних норм. Такі акції в області проводитимуться регулярно, що в свою чергу дасть позитивний результат: приверне ще більшу увагу населення до проблем безпеки, усвідомлення людьми необхідності дотримання правил життєдіяльності у побуті, на роботі та під час відпочинку.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вашингтоні евакуюють ...
Наступна новина: 18 прихильників російської ...

КОМЕНТАРІ