У Болгарії проходять дострокові парламентські вибори

У Болгарії проходять дострокові парламентські вибори

13.05.13 09:15 0 753
У Болгарії проводять дострокові парламентські вибори. Необхідність в їх проведенні – замість призначених раніше на липень чергових виборів – викликана відставкою прем’єр-міністра Бойко Борисова. Правоцентрист Борисов пішов з посади голови уряду в лютому. Політична криза в Болгарії стала наслідком масових протестів проти зростання цін на енергоносії, проти бідності та корупції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За два дні до виборів прокуратура Болгарії заявила про конфіскацію в одній з друкарень 350 тисяч підроблених бюлетенів. Активісти опозиції і прихильники соціалістичної партії звинуватили чиновників колишнього уряду в причетності до нових зловживань і попередили виборців про підготовлювані фальсифікації.

Болгарія, населення якої становить сім з половиною мільйонів людей, є членом Європейського союзу і НАТО. Вона вважається однією з найбільш слабких в економічному відношенні країн. При цьому західні партнери неодноразово звертали увагу болгарської влади на поширену в країні корупцію.У Болгарії проходять дострокові парламентські вибори
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Михайло Вишиванюк: Між ...

КОМЕНТАРІ