У Севастополі відзначають 230-річчя Чорноморського флоту Росії

У Севастополі відзначають 230-річчя Чорноморського флоту Росії

13.05.13 12:08 0 775
Покладанням квітів до Вічного вогню біля меморіалу «Героїчним захисникам Севастополя в 1941-1942 роках» в Севастополі почалися основні заходи, приурочені до 230-річчя Чорноморського флоту. Потім в Севастопольській бухті пройшов парад кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації та Військово-морських сил України, під час якого відбувся обхід кораблів командувачами флотів віце-адміралами Олександром Федотенковим і Юрієм Ільїним. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У параді кораблів брало участь 12 бойових кораблів і підводних човнів, зокрема фрегат «Гетьман Сагайдачний» і підводний човен «Запоріжжя» ВМС України.

У другій половині дня жителі та гості Севастополя на Мінній стінці зможуть відвідати кораблі Чорноморського флоту, оглянути виставку військової техніки і озброєння.

У заходах беруть участь голова Верховної Ради України Володимир Рибак і голова Ради Федерації Федеральних Зборів Росії Валентина Матвієнко.

13 травня відбудеться покладання вінків і квітів до пам`ятника засновниці Чорноморського флоту російської імператриці Катерині II та молебень на честь 230-річчя Чорноморського флоту у Володимирському соборі.

Президенти України і Росії уклали 2010 року в Харкові низку домовленостей, за якими, зокрема, Україна погодилася продовжити термін тимчасового перебування російського Чорноморського флоту на своїй території до 2042 року – на 25 років порівняно з первісним терміном, що мав скінчитися 2017-го. В обмін на це Росія погодилася на певну знижку ціни на газ для України, яка, однак, має діяти тільки 10 років, до 2020-го.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ірані стався руйнівний ...
Наступна новина: Twitter оцінили в майже 10 ...

КОМЕНТАРІ