У Хмельницькому шахраї від будівництва завдали державі збитків на 5 мільйонів гривень

У Хмельницькому шахраї від будівництва завдали державі збитків на 5 мільйонів гривень

14.05.13 17:12 0 1391
Податкові міліціонери обласного центру «зламали» тіньову схему віртуального використання робіт та послуг, яка давала можливість службовим особам приватної фірми будувати «повітряні замки» і, як наслідок, ухилятись від сплати податків.

Як встановили податківці, упродовж двох останніх років ділки складали та використовували підроблені первинні та бухгалтерські документи начебто на отримання будівельних матеріалів та послуг від підприємств міст Миколаєва та Хмельницького, що надало змогу штучно завищити валові витрати та податковий кредит з ПДВ.

Фактично роботи не проводились, послуги не отримувались. Натомість здійснювався лише документообіг з метою створювання видимості проведення господарської діяльності. Показово, що основні засоби, складські приміщення, інші матеріальні та трудові ресурси у шахраїв від будівництва відсутні. Також не знайшлося у них будь-яких супровідних документів, що свідчили б про транспортування будматеріалів до покупців.

Крім того службові особи миколаївських та хмельницьких контрагентів однозначно заперечили факт проведення будь-яких фінансово-господарських операцій з фірмою-фантомом.

Внаслідок зазначених вище неправомірних умисних дій службові особи товариства з міста Хмельницького ухилились від сплати податку на прибуток та податку на додану вартість на загальну суму 4 мільйони 723 тисячі гривен, чим державі завдали збитки у особливо великих розмірах.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині до Дня ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ