У Тернополі відбувся Всеукраїнський фестиваль "Цвіт вишиванки"

У Тернополі відбувся Всеукраїнський фестиваль "Цвіт вишиванки"

14.05.13 13:20 0 1030
12 травня 2013 року на центральному майдані Тернополя в рамках традиційного Всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма "Цвіт вишиванки" підбили підсумки конкурсу на найкращий національний дитячий костюм та презентували "Рушник фестивалю". Участь у заході взяли свободівці – народний депутат України Олексій Кайда, міський голова Тернополя Сергій Надал та заступник міського голови Леонід Бицюра.

Цього року фестиваль відбувся під знаком дитячої вишивки та дитячого костюма. На заході було представлено вироби народних умільців.

"Вишиванка – не просто вишита сорочка, це національна святиня українського народу. Вона уособлює духовне багатство нації, мудрість і зв'язок поколінь. Це наша душа і, водночас, національний символ, відомий у цілому світі", – зазначив, вітаючи учасників і гостей фестивалю, народний депутат України Олексій Кайда.

"Фестиваль присвячено Дню матері. У цьому поєднанні є багато символічного, адже вишиванка в українців завжди асоціюється із матір'ю, з її усмішкою та любов'ю. Саме мати вишиває чи дарує дитині першу вишиванку, передаючи їй разом із узором код нації, українську душу, слово, любов до України", – наголосив свободівець.

У третій день свята презентували "Рушник фестивалю", на якому майстри вишиють символи, орнаменти та візерунки кожної області України, а також країн, де є українська діаспора. Організатори фестивалю також передали Олексію Кайді звернення від учасників дійства про встановлення Дня української вишиванки. "У мене вже є розроблений відповідний законопроект про надання Дню матері та Дню української вишиванки статусу офіційних державних свят", – повідомив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Попередня новина: На Рівненщині ...
Наступна новина: На Львівщині за податки – ...

КОМЕНТАРІ