Хмельничанка Христина Ганзюк здобула перемогу у Хьюстоні

Хмельничанка Христина Ганзюк здобула перемогу у Хьюстоні

14.05.13 15:27 0 833
Юна дослідниця природи Христина Ганзюк, учениця одинадцятого класу Хмельницького ТБЛ та юннатка Хмельницького ОЕНЦУМ, знову гідно представила учнівську молодь Хмельниччини за межами України у далекому заокеанському місті Х’юстоні (США). З 08 по 13 травня 2013 року вона наполегливо боролась, захищаючи свій індивідуальний науково-дослідний проект, здобула свою чергову перемогу і срібну медаль на фіналі Міжнародного конкурсу I-SWEEEP 2013 (International Sustainable World (Energy, Engineering, & Environment) Project Olympiad).

Право представляти Україну на конкурсі I-SWEEEP 2013 (Міжнародна Олімпіада Проектів на тему Стабільного Світу) Христина отримала після 3-х упевнених і переконливих переможних захистів своєї творчої роботи у категорії «хімічна інженерія» Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна-2013» - національного етапу цього популярного міжнародного заходу, який відбувся в лютому 2013 року в місті Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, де за це право боролись 205 молодих науковців України, які представляли 175 індивідуальних і командних дослідницьких проектів. До цього вона уже здобувала міжнародні перемоги у м. Освего (США) на Олімпіаді Геніїв у червні минулого року та в м. Санкт-Петербурзі (Росія) в січні цього року.

У Х’юстоні, незважаючи на щире і доброзичливе ставлення конкурсантів, яскрава, юна, струнка і життєрадісна красуня-українка у вишиванці з непересічним допитливим розумом опинилася в епіцентрі уваги учасників конкурсу та членів його міжнародного журі. Її упевнений захист англійською мовою індивідуального науково-дослідного проекту «Універсальний сорбент на основі природного мінералу - сапоніту» викликав у них зацікавленість і захоплення результатами, представлених Христиною власних дослідницько-експериментальних робіт і винаходів, які уже патентуються в Україні.

Унікальність і раціоналізм творчої роботи хмельничанки полягає в тому, що вона використала для своїх експериментів місцевий природний мінерал – сапонітову глину Ташківського родовища, на основі якої розробила сорбенти для високоякісного очищення води, нафтопродуктів, забруднених поверхонь, а також виготовила і представила на конкурсі ефективні косметичні засоби - мила, скраби-маски, пасти.

Уже там, за кордоном, юннатка Христина дізналась, що її творчі науково-дослідницькі проекти, які вона місяць тому надіслала на розгляд в Колумбійський університет та у Стокгольм на Міжнародний екологічний конкурс Stockholm Junior Water Prize, визнані їх ученими й організаторами заходів у числі найкращих.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ