Сергій Надал: «Роботи Василя Бурми створили унікальну фотохроніку кількох епох»

Сергій Надал: «Роботи Василя Бурми створили унікальну фотохроніку кількох епох»

14.05.13 08:46 0 916
Персональна виставка світлин «Туга за чорним і білим» члена Національної спілки фотохудожників, заслуженого журналіста України Василя Бурми – до уваги тернополян в Українському домі «Перемога».

Майстер, що 50 років пропрацював з об’єктивом і пером у газеті «Вільне життя», назву своєї виставки пояснює так: «Чому туга за чорним і білим? Адже чорно-білої фотографії ніхто не відміняв. Навпаки, з появою цифрових технологій можливість зображення у двох класичних кольорах зросла ще більше. Це просто образ, туга за молодістю. Ми виросли в чорно-білому світлописі, вручну, без комп’ютерів і фотошопів чаклували біля збільшувачів при світлі червоних ліхтарів. І коли в незліченності проб і помилок знаходили перлину – були на сьомому небі від щастя».

З презентацією оригінального творчого доробка непересічного митця Василя Бурму привітав міський голова Тернополя Сергій Надал та вручив фотохудожнику відзнаку міської ради.«Від 1963 року Василь Бурма працює у Вільному житті. 50 років у журналістиці Тернопілля. За цей час його роботи створили унікальну фотохроніку кількох епох. Мінялись часи, люди, історична реальність за ці 50 років стала зовсім іншою. І все це відбулось під пильним оком Василя Бурми. Все зафіксоване ним. І завдяки йому - увійде у фотохроніку Тернополя ХХ-ХХІ століть. По цих фотографіях будуть вивчати тернополян історики майбутнього, - зазначив очільник міста. - Але події, люди на фотороботах Василя Бурми є не лише зафіксованою у фотооб'єктиві історією. Вони творять окрему реальність, окремий світ. У них є відображення внутрішнього світу фотомайстра. І цей внутрішній світ дає додаткового забарвлення і емоцій фотографіям. Бо майстер не просто відображає - а творить разом з героями своїх фотознімків. Василь Бурма - одна із постатей, знакових для тернопільської журналістики. Справжній моральний авторитет. Одна із знакових особистостей в нашій міській громаді. Особистість інтелігентна, мудра. Дякуємо вам за творчість. Бажаю вам здоров'я, добробуту. Бажаю Божих ласк і натхнення».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рейтинг WTA: Цуренко і ...
Наступна новина: Турецький винищувач зник на ...

КОМЕНТАРІ