На Івано-Франківщині фестиваль "Писанка" збирав учасників і гостей у Коломиї

На Івано-Франківщині фестиваль "Писанка" збирав учасників і гостей у Коломиї

14.05.13 10:33 0 1009
У Коломиї відбувся VІІ Всеукраїнський фольклорний фестиваль «Писанка». Святковий захід, який сприяє збереженню та популяризації національних традицій мистецтва писанкарства, загалом зібрав понад півтори тисячі учасників з Польщі, Румунії, Запорізької, Хмельницької, Луганської, Рівненської, Київської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької областей та з усіх районів Івано-Франківщини.

В межах фестивалю було організовано виставку-продаж виробів декоративно-прикладного мистецтва. У фестивальній програмі демонструвалися фольклорно-етнографічні дійства великоднього християнського і календарно-обрядового змісту, зокрема, великодні ігри, гаївки, веснянки, театралізовані сценки та хореографічні композиції, тематична пісенна творчість. Учасники фестивалю були одягнені в національні костюми, характерні для регіонів, які вони представляли.

Майстри писанкарства поділилися з усіма бажаючими секретами писанкового розпису.

На згадку про місто понад Прутом та фестиваль писанкарства кожен присутній на святковому заході мав можливість створити свою власну писанку, символ сонця, життя, радості та краси.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ