У Тисмениці відбувся Х Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячих хорових колективів «Весняні голоси»

У Тисмениці відбувся Х Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячих хорових колективів «Весняні голоси»

14.05.13 09:33 0 1160
Фестиваль «Весняні голоси» був започаткований у 1994 році з ініціативи Тисменицької школи мистецтв імені Йова Княгиницького. З 2002 року він набув статусу всеукраїнського. Відтоді фестивальний захід хорового співу відбувається раз у два роки за підтримки обласної та районної влади з метою відродження і утвердження акапельного співу серед музичних шкіл, розвитку дитячого хорового мистецтва.

Цьогоріч «Весняні голоси» зібрали у Тисмениці 13 хорових колективів з Івано-Франківщини, Львівщини, Рівненщини, Тернопільщини.

Церемонії відкриття та закриття фестивалю хорового мистецтва відбулися на площі перед адмінбудинком Тисменицької районної ради за участю представників обласної, районної, місцевої влади, учасників конкурсу та його гостей.

Конкурсна програма проходила у два тури. Перший тур проводився у церкві святого Миколая і передбачав виконання творів духовної тематики

a-capella. Програма другого туру була довільною. У Народному домі Тисмениці юні соловейки заспівали більше півсотні пісень, серед яких обробки українських народних, твори вітчизняної, зарубіжної класики та сучасних композиторів.

Переможців визначило компетентне журі, до складу якого увійшли провідні фахівці та хормейстери, а очолила – заслужений працівник культури України Ольга Ничай.

Володаря гран-прі, призерів (І, ІІ місця) нагороджено дипломами і цінними подарунками. За треті місця вручено грошові винагороди. Подяками та грошовими преміями нагороджено хорові колективи, відзначено грошовими преміями кращих солісток та вручено спеціальний приз від родини Медвідь за краще виконання духовного твору.

За традицією «Весняних голосів», кращий диригент прийняв батуту – диригентську паличку колишнього просвітянського діяча Тисмениці, якій понад сто років, і продиригував зведеним хором фестивалю. Завершальним акордом дзвінкоголосого музичного дійства стало виконання духовного гімну України «Боже, великий єдиний».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині Ірина Сех ...

КОМЕНТАРІ