На Львівщині завершився ІІ Розточанський міжнародний марафон Яворів – Любачів

На Львівщині завершився ІІ Розточанський міжнародний марафон Яворів – Любачів

14.05.13 14:04 0 946
У неділю, 12 травня, успішно завершився ІІ Розточанський міжнародний марафон Яворів (Україна) – Любачів (Республіка Польща), який зібрав майже 100 учасників з України, Польщі, Литви та Словенії. Цей марафон вирізняється серед інших міжнародних тим, що учасники безпосередньо бігом долають українсько-польський кордон. При цьому варто зауважити, що завдяки злагодженій роботі українських та польських прикордонників й митників, оперативному попередньому оформленню документів, марафонці пробігли пункт пропуску на українсько-польському кордоні «Грушів-Будомир» за лічені хвилини.

Зазначимо, даний захід відбувся під патронатом Львівської обласної державної адміністрації, маршалка воєводства Підкарпатського, Генерального консула України в Польщі та Федерації легкої атлетики України.

Організатори марафону: Львівська облдержадміністрація, Яворівська державна адміністрація, Яворівська районна рада, повітове староство у Любачеві. Співорганізатори: міста та місцеві ради Яворівського району та Любачівського повіту.

Головний суддя змагань – Матеуш Желінські (Польща, Варшава).

Перед стартом на чільній площі Ринок, що у місті Яворові Львівської області, відбулися урочистості, під час яких щасливої дороги марафонцям побажали голови Яворівських райдержадміністрації та районної ради Микола Романюк, Іван Карпа, міський голова Яворова Степан Венгерак, староста Любачівського повіту Йозеф Міхалік, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, чемпіон минулорічного марафону Тарас Сало.

За словами старости Любачівського повіту (Республіка Польща) Йозефа Міхаліка, цей марафон став ще одним вагомим надбанням у скарбниці міжнародної яворівсько-любачівської співпраці на регіональному рівні, адже захід проводиться в рамках Програми транскордонного співробітництва Любачівського повіту (Республіка Польща) та Яворівського району Львівської області (Україна) відповідно до укладеної угоди.

Наймолодшим учасником Розточанського марафону став дев’ятнадцятилітній Мірослав Гаєрскі з Любачева, а найстаршому Миколі Нестеренку зі Львова виповнилося 79 років. Серед учасників марафону був навіть польський священик – ксьондз Богдан Клюска.

Маршрут, завдовжки 42,195 км мальовничою місцевістю Розточчя, першою серед жінок подолала 57-річна українка Оксана Заліско (Львів) за 3 год. 56 хв.; а серед чоловіків найвитривалішим виявився теж українець – 43-річний Віктор Стародубцев (Львів): його час – 2 год. 42 хв. 26 сек.

Грошові призи та медалі в абсолютному заліку серед чоловіків отримали також Володимир Молінський – 2 місце, 02:50:38.53 (Україна,Старий Самбір) та Матеуш Равскі – 3 місце, 02:52:20.80 (Польща, Любачів), а серед жінок Ольга Стаднік – 2 місце, 04:13:38.34 (Україна, Львів) та Божена Червінська – 3 місце, 02:52:20.80 (Польща, Сандомир). 

Пам’ятними знаками та грамотами були також відзначені кращі марафонці у різних вікових категоріях, а усі хто фінішували отримали пам’ятні медалі та подарунки.

Завершився ІІ Розточанський міжнародний марафон теж на площі Ринок, але вже в польському місті Любачеві, де на переможців чекав святковий концерт та урочисте нагородження.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ