На Івано-Франківщині 19 травня - фольклорний музейно-туристичний фестиваль "Галицька брама"

На Івано-Франківщині 19 травня - фольклорний музейно-туристичний фестиваль "Галицька брама"

14.05.13 08:20 0 954
19 травня, в День музеїв, у Музеї народної архітектури та побуту Прикарпаття Національного заповідника «Давній Галич» відбудеться фольклорний музейно-туристичний фестиваль «Галицька брама». Це дійство - один із заходів у часі підготовки до 1025-річчя Хрещення України, 760-річчя коронації Данила Галицького, а також 1115-річниці першої згадки про Галич в угорських хроніках.

Фестиваль «Галицька брама», як стверджують його організатори, покликаний піднести важливість збереження, відродження та популяризації культурно-мистецької спадщини, особливо такої ґрунтовної її складової як традиційна народна культура. Крім того, він сприятиме популяризації музеїв області і України.

Ширше мають бути представлені музеї Прикарпаття, а також вперше гостями Галича стануть скансени (музеї під відкритим небом) Чернівецької, Київської, Закарпатської, Львівської областей. У концертній програмі візьмуть участь фольклорні колективи області.

Планується показ народного і сучасного одягу. Майстри декоративно-ужиткового мистецтва проведуть майстер-класи. Разом з відомими майстрами в святі візьмуть участь вихованці Малої академії народних ремесел міста Галича. Буде представлена кухня прикарпатських регіонів. І цього разу учасники зможуть скуштувати узвару та крилоських пампушок, насолодитися карпатськими медами, скуштувати смачної юшки та кулеші. Організатори запевняють, що не будуть нав’язувати гостям програму, а хочуть, щоб ті стали безпосередніми учасниками кожного дійства.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ