Фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» пройшов у Тернополі

Фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» пройшов у Тернополі

14.05.13 17:52 0 1034
VI Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» відбувся у Тернополі. Цьогоріч захід приурочили Дню матері. Особливістю фестивалю стало те, що він пройшов під знаком дитячої вишивки та дитячого костюма. Для маленьких тернополян організували конкурс на кращий дитячий національний костюм з елементами вишивки ручної роботи.

Міський голова Тернополя Сергій Надал оглянув фестивальне містечко та привітав усіх учасників та гостей фестивалю з його успішним проведенням. Маленькі тернополяни-учасники конкурсу вишиванок отримали з рук міського голови подарунки.

«Дякую всім учасникам і майстрам за цьогорічний фестиваль - за справжнє свято української душі. Бажаю вам творчої наснаги, добробуту. Бажаю вам зберегти і передати секрети народної творчості вашим дітям. Бажаю вам розвинути і примножити славу українських майстрів вишивки», - зазначив Сергій Надал.

За словами одного з організаторів дійства Євгена Філя, окрім інших цікавинок на цьогорічному фестивалі започатковано створення «Рушника фестивалю».

«На рушнику будуть зображені узори, символи та орнаменти кожної області України, а також країн, у яких проживає українська діаспора. Прогнозуємо, що довжина рушника сягатиме 15 метрів, а висота 60 сантиметрів. Цей рушник майстри вишивання будуть створювати упродовж кількох років», - зазначив Євген Філь.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ