16 травня 2013 року у Тернополі на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС у Тернопільській області буде проводитись традиційний VII-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

16 травня 2013 року у Тернополі на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС у Тернопільській області буде проводитись традиційний VII-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

14.05.13 12:08 0 1041
16 травня 2013 року у Тернополі на навчально-тренувальній базі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області буде проводитись традиційний VII-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» пам’яті учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Кудринського Л.О., в якому братимуть участь понад 160 осіб в складі 18 команд. Усі учасники є представниками районів області та міста Тернополя, що стали переможцями районних та міського збору-змагань.

Захід розпочнеться о 09:45, за адресою: м.Тернопіль вул.Лесі Українки, 6.

Гасло Всеукраїнського громадського руху Школа безпеки: «Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти!».

Головною метою збору змагання є популяризація серед дітей та молоді здорового і активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, оволодіння навиками само- та взаємодопомоги, психологічної підготовки з питань реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху «Школа безпеки» в області.

Впродовж напруженого дня команди змагатимуться за звання найкращої. Організатори змагань на всіх етапах створили умови, наближені до реальності. На юних рятувальників очікує насичена програма: пожежно-рятувальна дистанція, дистанція подолання зони техногенної аварії, основи медицини, безпеки життєдіяльності та надання екстреної першої медичної допомоги потерпілому, роботи з висотної будівлі, конкурс представлення команд, агітаційно-презентаційний конкурс з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.

Збір відбудеться під егідою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області та за сприяння:

- Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Тернопільської облдержадміністрації;

- Управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації, Управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації;

- Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області;

- Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Тернопільської облдержадміністрації;

- Тернопільського обласного відділення з фізичного виховання та спорту МОН України,

- Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України;

- Координаційної ради Тернопільського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» ;

- Тернопільської міської організації «Інваліди Чорнобиля»;

- Тернопільської обласної та міської організацій Української спілки ветеранів Афганістану;

- Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ