Тернопільщина: громадяни, будьте обережні при виявленні підозрілих предметів!

Тернопільщина: громадяни, будьте обережні при виявленні підозрілих предметів!

14.05.13 15:22 0 1115
Боєприпаси часів минулих воєн доволі часто виринають на поверхню землі Тернопільщини, адже в роки як Першої так і Другої Світової, наш край перебував в епіцентрі бойових дій – ті далекі події не минули для нього безслідно.

Із встановленням сухої погоди та відповідно із проведенням земляних робіт, збільшується ймовірність виявлення небезпечних знахідок, такі знахідки несуть велику загрозу для життя та здоров’я людей.

Тож, аби не трапилося біди, обласне Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області нагадує кілька простих правил, які можуть вберегти життя людей:

• якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів.

• місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101.

• у нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Дотримання цих правил допоможе зберегти здоров’я і життя!

ПАМЯТАЙТЕ! Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ветеранів та загиблих у ...
Наступна новина: Хмельничанка Христина ...

КОМЕНТАРІ