На Хмельниччині вже понад 600 реєстраторів розрахункових операцій звітують «електронно»

На Хмельниччині вже понад 600 реєстраторів розрахункових операцій звітують «електронно»

15.05.13 18:17 0 762
Як відзначають у відділі моніторингу грошових операцій управління податкового контролю Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області, кількість оновлених РРО, які формують касову стрічку в електронній формі, в області майже щоденно збільшується.

Адже до дати закінчення перехідного періоду, протягом якого суб’єктів господарювання не штрафуватимуть за використання морально застарілої техніки, необладнаної модемами для електронного звітування, залишилося не так уже й багато часу.

Нагадаємо, що правовий механізм переходу на використання більш сучасних касових апаратів, які автоматично надсилають податкові звіти за допомогою модемів через Інтернет, був розроблений ще минулого року. Й аби процес вивільнення власників РРО від мороки з паперовою касовою стрічкою та паперових податкових звітів, пройшов для них більш комфортно і безболісно, Міністерством надано перехідний період, який триває до 1 липня поточного року.

«Наразі нами забезпечено тісну співпрацю з центрами сервісного обслуговування касових апаратів, які здійснюють продаж нових та модернізацію окремих «старих» моделей РРО для переходу на електронне звітування. Ми очікуємо, що за півтора місяця, що залишилися до дати закінчення перехідного періоду, касову стрічку в електронній формі в області формуватимуть втричі більше апаратів, ніж зараз. Для цього необхідно, аби виробники цієї техніки вчасно наситили нею ринок. Але поки що попит переважає над пропозицією», – відзначає начальник зазначеного підрозділу Олександр Степанович.

Втім, за розрахунками постачальників, подільські підприємці таки матимуть змогу придбати чи модернізувати свою касову техніку вчасно – до того, як незабезпечених нею почнуть штрафувати.

Відзначимо також, що на даний час сервісні служби краю спроможні проводити доопрацювання реєстраторів марки МІNI 500 з версіями 52.02, МІNI 500 з версіями 52.03 та МІNI 500 з версіями 52.05 до версії 52.08, а також забезпечувати бажаючих РРО нового покоління МІNI-Т-400МЄ з модемом.

З повним переліком моделей реєстраторів розрахункових операцій, які відповідають усім вимогам та включені до Державного реєстру, можна ознайомитись на сайті Міністерства доходів і зборів, перейшовши за цим посиланням:

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Герун переходить до ...
Наступна новина: На Волині сплата єдиного ...

КОМЕНТАРІ