ФСБ Росії повідомляє, що затримало американського шпигуна

ФСБ Росії повідомляє, що затримало американського шпигуна

15.05.13 15:12 0 1161
У Росії в ніч на вівторок ненадовго затримали співробітника посольства США за звинуваченням у спробі завербувати російського офіцера розвідки на роботу в ЦРУ США. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У вівторок Федеральна служба безпеки Росії заявила, що чоловік, який представився як Райан Крістофер Фоґл, був затриманий протягом ночі, а потім його передали назад до посольство США. У повідомленні ФСБ мовиться, що при затриманні були вилучені «спеціальні технічні засоби, письмові інструкції для вербування громадянина Росії, велика кількість готівкових грошей і засоби зміни зовнішності». Прес-служба ФСБ Росії повідомила також, що Фоґл працював «під прикриттям», на посаді третього секретаря політичного відділу американського посольства.

Як наголошується в прес-релізі ФСБ, американські спецслужби останнім часом «регулярно намагаються завербувати співробітників російських правоохоронних органів».

Посол США Майкл Макфол відмовився коментувати цей випадок, відповідаючи на запитання в мережі Twitter.

Новина про затримання працівника посольства США надійшла на тлі спроб Вашингтона і Москви покращити відносини і збільшити співпрацю в царині безпеки після вибуху Бостонському марафоні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США бойкотуватимуть ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині згідно ...

КОМЕНТАРІ