Італійці потребують все більше доглядальниць – висновки дослідження

Італійці потребують все більше доглядальниць – висновки дослідження

15.05.13 19:05 0 816
В італійських сім’ях бум доглядальниць, які опікуються літніми людьми, інвалідами та дітьми. За останні десять років число цих працівників побільшало на понад 50 відсотків і нині їх налічується трохи більше півтора мільйона. Нову статистику оприлюднило агентство ANSA, посилаючись на дані італійського інституту соціоекономічних досліджень CENSIS. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У сфері домашніх послуг задіяні переважно жінки-іноземки, понад 80 відсотків, половина з них у віці 36-50 років.

За оцінками фахівців, якщо тенденція буде продовжуватися такими темпами, то у 2030 році кількість хатніх працівників у цій країні перевищить два мільйони.

Італійська родина, яка користується послугами доглядальниці, щомісяця витрачає на них у середньому понад 650 євро. Але через зменшення сімейного бюджету внаслідок затяжної кризи в Італії, понад 40 відсотків родин планують відмовитися від послуг домашніх помічників. Деякі це вже зробили.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Рима, в Італії у секторі домашніх послуг активно задіяні українські іммігранти. За офіційними даними, українців на Апеннінах налічується понад 200 з половиною тисяч осіб і за чисельністю це є п’ята іноземна громада.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Динамо" близьке до ...
Наступна новина: Хей та Ф’юрі втратили свої ...

КОМЕНТАРІ