У Тернополі свободівців кинули за ґрати за участь у зустрічі з народними депутатами України

У Тернополі свободівців кинули за ґрати за участь у зустрічі з народними депутатами України

15.05.13 12:43 0 1149
14 травня 2013 року в Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання у справі свободівців, яких фактично судили лише за участь у громадській зустрічі з народними депутатами України, що мала місце 9 травня в Парку слави в Тернополі.

За рішенням суду свободівців було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Судя С.В. Кунцьо, не взявши до уваги свідчень свободівців, засудив Ігоря Семенчука, Богдана Поліщука та Любомира Заверуху на п‘ять діб адміністративного арешту, а Олега Жука – на три доби. Ще двом прихильникам молодіжної організації "Сокіл" присуджено сплатити по 250 грн. штрафу.

Нагадаємо, що 9 травня, незважаючи на повну відсутність правових підстав, грубо порушивши вимоги Конституції України, Кримінального кодексу України, законів України, які гарантують діяльність народних депутатів України і місцевих депутатів, спецпідрозділи міліції здійснили агресивний напад на учасників зустрічі з народними депутатами-свободівцями.

Виконуючи злочинні, протиправні накази міліційних начальників, близько семиста правоохоронців у повній бойовій амуніції, оточивши тісним кільцем комуністів, супроводжували їхнє малочисельне збіговисько з використанням червоних прапорів тоталітарного режиму.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ