Тернопільська область: за минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували дві пожежі сухої трави

Тернопільська область: за минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували дві пожежі сухої трави

15.05.13 15:34 0 1125
13 травня о 14:08 надійшло повідомлення про те, що в селі Круголець Шумського району виникла пожежа сухої трави та існує загроза перекидання полум’я на торфовище площею 10 га.

До місця пожежі одразу ж направили черговий караул 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. Завдяки швидким та злагодженим діям рятувальників пожежу було швидко ліквідовано та вдалося запобігти подальшому розповсюдженню вогню. Внаслідок пожежі вогнем знищено 0,2 га сухої трави. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

Того ж дня о 20:25 рятувальники ліквідували пожежу сухої трави в місті Тернопіль на вулиці Злуки. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву, обрізки гілля, сміття на площі 10 м.кв. Ймовірна причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем.

Управління ДСНС України в області наполегливо застерігає місцевих мешканців, посадових осіб всіх ланок, не проводити випалювання сухої трави та рослинних залишків. Пам’ятайте, що під час гасіння такого роду загорянь пожежно-рятувальні підрозділи залишають без охорони населені пункти, де може виникнути пожежа, де люди потребують допомоги!

Також, при спалюванні трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів. Якщо спалювати суху траву на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях, вдовж доріг може спричинити дорожньо-транспортні пригоди, а також виникає загроза перекидання вогню на лісові масиви, житлові будинки.

Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань. Часто до вогню потрапляє різне сміття, що істотно підсилює рівень забруднення повітря і збільшує шкоду для здоров’я.

Не будьте байдужими до порад рятувальників! Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ