Житомирщина активно включилася у процес реформування медичної галузі: в області відкриваються нові та реорганізовуються сільські амбулаторії загальної практики – сімейної медицини

Житомирщина активно включилася у процес реформування медичної галузі: в області відкриваються нові та реорганізовуються сільські амбулаторії загальної практики – сімейної медицини

15.05.13 13:16 0 840
На Житомирщині триває практична реалізація завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі у частині створення інституту сімейного лікаря та мережі амбулаторій сімейної медицини.

Про розвиток центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) на Житомирщині говорили на черговому засіданні громадської ради при департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації за участю заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Кобилянського.

Житомирщина активно включилася у реформування медичної галузі: в області відкриваються нові та реорганізовуються сільські амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Наразі створено кілька центрів ПМСД. Центр ПМСД Новоград-Волинського району – перший зі створених на Житомирщині – працює вже кілька місяців.

«У зв’язку із реформуванням, навантаження на сімейних лікарів суттєво збільшилося. На сьогоднішній день у нас 496 лікарів при мінімальній потребі хоча б 600. Один лікар зараз проходить переспеціалізацію, ще п’ятеро лікарів готуються до неї. Є чимало заяв від інших спеціалістів – хірургів, травматологів, стоматологів, які бажають пройти переспеціалізацію. І це дуже добре – значить, є попит, і за сімейними лікарями - майбутнє», - зауважила обласний позаштатний сімейний лікар Галина Кравчук.

Реформування медичної галузі, яке наразі триває у державі, змінює головні напрямки діяльності. У 2013 році пріоритетним стає розвиток первинної медико-санітарної допомоги, зміцнення та покращення її матеріально-технічної бази.

«Мета створення центрів ПМСД – це передусім розділення фінансування первинної та вторинної ланок, - наголосила Галина Кравчук. – Зараз на первинну ланку припадає усього 10% від усього фінансування галузі, наше завдання – збільшити цю цифру хоча б до 25%».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ