Житомирщина: відбулася зустріч керівництва області з молодою елітою державних службовців

Житомирщина: відбулася зустріч керівництва області з молодою елітою державних службовців

15.05.13 17:03 0 722
Голова облдержадміністрації Сергій Рижук 13 травня зустрівся з випускниками Національної Академії державного управління при Президентові України.

Це перше зустріч молодої еліти державних службовців Житомирщини з керівництвом області. На заході також були присутні заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Олександр Никитюк та перший віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Костянтин Ващенко.

«Саме на державних службовців покладений високий обов’язок реалізовувати ініціативи Президента України. Обласна адміністрація розраховує на випускників Національної Академії, адже області, як і державі, потрібні молоді кваліфіковані кадри», - сказав під час зустрічі Сергій Рижук.

Очільник області із молодою елітою державних службовців спілкувався про плани на майбутнє щодо розвитку та процвітання Житомирщини.

Випускники Національної академії презентують нову генерацію фахівців державного управління. Сучасні знання та вміння, отримані під час навчання, є необхідними для утвердження реальної демократії, соціальної справедливості, забезпечення прав і свобод людини, сталого розвитку на основі світових та європейських стандартів.

Національна академія державного управління при Президентові України - головний державний вищий навчальний заклад України з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Місія Національної академії полягає у формуванні сучасної управлінської еліти України, розвитку професійної компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, науковому супроводі державно-управлінських реформ.

За роки своєї діяльності Національна академія здобула високий авторитет у системі вищих органів державної влади України, утвердила свою лідерську роль у розвитку теорії і методології державного управління, досягла значних позитивних результатів у виконанні головного завдання - підготовки високопрофесійних кадрів для державного управління та місцевого самоврядування, формування державно-управлінської і політичної еліти.

Довідково: станом на 1 січня 2013 р. у Національній академії фахову підготовку з опануванням освітньо-кваліфікаційного рівня або наукового ступеня здобували 6901 особа (у тому числі 6027 слухачів, 573 аспіранти, 62 докторанти та 239 здобувачів наукового ступеня кандидата наук), а також 2093 студенти навчались у регіональних інститутах державного управління Національної академії за спеціальностями, професійно орієнтованими на державну службу та службу в органах місцевого самоврядування. Щороку в Інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів Національній академії та центрах підвищення кваліфікації регіональних інститутів державного управління близько 20 тис. управлінців підвищують рівень професійної компетентності.

Серед випускників Національної академії 61 народний депутат України, з них 25 народних депутатів України VIІ скликання, серед яких 6 осіб обирались депутатами України VI скликання; віце-прем\'єр-міністр Кабінету Міністрів України, представник Президента України у Верховній Раді, уповноважений Президента України з прав дитини, керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, 3 міністри, 5 заступників міністра, Голова Національного агентства України з питань державної служби, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 60 - працюють на посадах голів та їх заступників територіальних представництв центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ