На Житомирщині реформування медичної галузі дасть можливість залучити більше фахівців до роботи на первинному рівні

На Житомирщині реформування медичної галузі дасть можливість залучити більше фахівців до роботи на первинному рівні

15.05.13 13:51 0 848
У Житомирській області, як і в державі у цілому, триває практична реалізація завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі у частині створення інституту сімейного лікаря та мережі амбулаторій сімейної медицини.

В інтерв’ю обласній медичній газеті «Пульс» директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас висловив переконання, що саме реформування первинної ланки надання медичної допомоги сприятиме фінансовому заохоченню лікарів, що дасть можливість залучити більше фахівців до роботи на первинному рівні.

За словами обласного позаштатного сімейного лікаря Галини Кравчук, наразі є заяви від лікарів інших спеціальностей, які прагнуть пройти переспеціалізацію на сімейного лікаря. Проте розвиток сімейної медицини не повинен відбуватися лише за рахунок фахівців вузьких лікарських спеціальностей. За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Кобилинського, у минулому році на проходження інтернатури прийшло 100 молодих спеціалістів, із яких 90 – сімейні лікарі.

Та все ж в області ще є дефіцит на медичні кадри і в сімейній медицині, адже із мінімальної потреби в 600 лікарів працює 496 сімейних лікарів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Sinoptik: Погода в Житомирі ...
Наступна новина: Sinoptik: Погода в ...

КОМЕНТАРІ