Луцьк: завітайте на День Європи!

Луцьк: завітайте на День Європи!

15.05.13 10:12 0 1893
Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев та заступник начальника управління міжнародного співробітництва та туризму Віра Кудрявцева провели прес-конференцію щодо святкування у Луцьку Дня Європи.

Розпочинаючи захід, Тарас Володимирович зауважив, що День Європи, який традиційно в ЄС відзначається 9 травня, в Україні відбудеться у третю суботу травня.

Заступник начальника управління міжнародного співробітництва та туризму Віра Кудрявцева зазначила, що у цей день у Луцьку будуть традиційно проходити такі заходи як Європейська Олімпіада, фестиваль шкільної творчості «Євробачення», функціонуватиме англомовний клуб, боді-арт «Розмалюй Європу» тощо.

Зокрема, за її словами, Європейська Олімпіада – це конкурс знань про Європу та Європейський Союз серед школярів міста Луцька та учнів з партнерських міст Республіки Польща: Жешува та Любліна. Цьогоріч для учасників підготовлено творчі завдання англійською мовою. Діти серйозно готуються до цього заходу. Конкурс розпочнеться о 10 годині у залі засідань міської ради. Нагородження учасників та переможців дійства відбудеться на головній сцені Дня Європи на Театральному майдані.

Ще один захід – це фестиваль шкільної творчості «Євробачення». У ньому беруть участь загальноосвітні заклади Луцька, які через пісню чи танець представлятимуть одну з країн-членів Європейського Союзу. Очікується, що захід урочисто відкриє міський голова Микола Романюк. Концерт планується завершити гімном Європи та парадом стягів країн ЄС.

Віра Кудрявцева зауважила, що минулоріч під час святкування Дня Європи, вперше було організовано засідання англомовного клубу під відкритим небом за участю носія мови. Це буде волонтер Корпусу миру США Террі Метісон.

Новинкою буде фото-сушка під відкритим небом «Луцьк – твоя маленька Європа». Ініціатором цього заходу виступив Центр туристичної інформації та послуг. Гості свята зможуть переглядати фотороботи європейського Луцька протягом цілого дня.

Віра Кудрявцева наголосила, що буде проведено конкурс дитячого малюнку на асфальті «Луцьк очима малечі». Учасники дійства будуть нагороджені дипломами від організаторів та солодкими подарунками.

Представники Волинського інституту економіки і менеджменту, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету презентуватимуть свою міжнародну діяльність та ділитимуться досвідом від реалізації міжнародних проектів.

Крім того, за її словами, 15-17 травня в ефірі радіостанції «Луцьк» буде відбуватися призова радіо-вікторина до Дня Європи. Радіослухачі зможуть отримати подарунки, відповівши на запитання вікторини в ефірах 7.35, 10.35, 16.35 год. та з 19.00 до 19.30 під час гри «Хрестиківка».

У свою чергу Тарас Яковлев подякував спонсорам, які допомагають в організації та проведенні Днів Європи у Луцьку. Зокрема, це ТМ мінеральна вода «Червона Калина», паб «Горище», СК «Олімпія», ПП «Західноукраїнська торгова компанія».

Генеральним спонсором заходів є ПАТ «Житомирський маслозавод» - ТМ «Рудь», який цьогоріч підготував веселе дійство з атракціонів, сувенірів та розваг. Також вони нададуть можливість етикетки від морозива на грошову одиницю свята «Рудики», за допомогою яких можна брати участь у конкурсних заходах з анімацією.

Тарас Володимирович зазначив, що цьогоріч проведення Дня Європи у Луцьку підтримали, надавши промоційно-інформаційну продукцію, дипломатичні представництва країн-членів ЄС. Зокрема, представництво Європейського Союзу в Україні, посольство Литовської Республіки в Україні, посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні, посольство Королівства Нідерландів в Україні, посольство Угорщини, посольство Королівства Швеції, Генеральне консульство Республіки Польща у місті Луцьку, Генеральне консульство Чеської Республіки у місті Львові.

Також заступнику міського голови приємно, що на святкові заходи до Луцька прибуде Перший секретар Посольства Королівства Нідерландів Марісія Пехачек. Вона виявила бажання відвідати наше місто і взяти участь у святкуванні.

Традиційно святкування Дня Європи в Луцьку організовує управління міжнародного співробітництва та туризму спільно з управлінням освіти Луцької міської ради.

Тарас Володимирович запросив лучан відвідати заходи з нагоди святкування Дня Європи у Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині підвищити ...

КОМЕНТАРІ