Рівненщина: майже мільйон гривень повернуть мешканців областіам за придбання доїльних установок

Рівненщина: майже мільйон гривень повернуть мешканців областіам за придбання доїльних установок

15.05.13 15:01 0 1183
228 установок індивідуального доїння придбали селяни та фермерські господарства області. Витрати на обладнання їм компенсує держава, запевнив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. За його словами, селянам повернуть з бюджету 982 тисячі 600 витрачених гривень.

На таку бюджетну підтримку можуть розраховувати господарі, які утримують трьох і більше корів. За державні кошти селянам здешевлюють купівлю обладнання до 5 тисяч гривень залежно від вартості устаткування. Відповідно, якщо селянин придбав апарат менше, ніж за 5 тисяч гривень, то з бюджету йому повністю повернуть витрачені гроші, якщо ж ціна перевищує передбачену суму, то відшкодовують не більше 5 тисяч гривень, акцентував Анатолій Юхименко.

Аби якнайбільше краян скористалися такою держпідтримкою, перший заступник голови облдержадміністрації організував 4 кущові наради. На них запросили як виробників установок, так і потенційних покупців. Завдяки такій роботі цьогоріч селяни придбали майже в десять разів більше апаратів, ніж за увесь попередній рік. Найбільші суми компенсації нарахували власникам корів Костопільського– 232 тисячі гривень (за 56 установок) та Млинівського району – 173 тисячі гривень (за 41 установку). Зупинятися на цьому не потрібно, адже в держбюджеті ще є кошти на компенсацію вартості установок, наголосив Анатолій Юхименко. Натомість стовідсотково задовольнили потребу в апаратах лише в Здолбунівському районі. Результативно із оформленням документів також спрацювали фахівці Зарічненського та Костопільського – по 67 і 66 відсотків відповідно, а також Володимирецького – 55 відсотків. Водночас керівництво районів із низьким відсотком забезпечення доїльними установками має допомогти селянам полегшити працю, скориставшись бюджетним здешевленням, доручив Анатолій Юхименко.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться XVI ...
Наступна новина: США бойкотуватимуть ...

КОМЕНТАРІ