Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА попереджує: «Обережно – кліщі!»

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА попереджує: «Обережно – кліщі!»

15.05.13 12:21 0 1281
За два  тижні травня у медичні заклади та травмпункти Львівщини звернулось понад 30 осіб приводу укусів кліщів. Насправді постраждалих значно більше, адже вони самостійно видаляють кліщів і лікуються самостійно.

Головний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко зазначає, що кліщі – носії збудника вірусно-кліщового енцефаліту та хвороби Лайма. Ці захворювання вражають нервову систему, серце та печінку. Минулого року хвороба Лайма була діагностована у 50-ти львів’ян.

Ніна Тімко зауважила, що особам, які постраждали від укусів кліща, слід звернути увагу на те, що перші ознаки захворювання з’являються через певний проміжок часу. Це так звана, повзуча еритема – червона плямка, яка поступово збільшується у розмірах, і переміщується з однієї ділянки тіла на іншу.

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації попереджає, на прогулянці слід одягати щільно прилягаючі кофтини або светри з довгими рукавами, довгі штани, які мають бути заправлені у шкарпетки.

Після прогулянки одяг слід витрусити, а краще випрати і випрасувати. Адже кліщі часто чіпляються до одягу, а присмоктуються не лише на природі, але й принесені додому.

Принести комах додому можна з букетом квітів, переносити можуть домашні тварини.

Для прогулянок треба обирати місця, де немає високої трави, чагарників.

Якщо до тіла людини присмоктався кліщ, треба якнайшвидше звернутися до травмпункту. Там є фахівці, які навчені правильно видаляти кліща. Самому бажано нічого не робити. Схему лікування після укусу має призначити також лікар.

Зазначимо, якщо протягом 3-5 днів після укусу у людини підвищиться температура, вона відчує стан як при застуді або грипі, необхідно звертатися по допомогу – інфекційні захворювання, які передаються кліщами, починаються саме з таких симптомів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині під час ...

КОМЕНТАРІ