До участі в V Західноукраїнській туристичній виставці-фестивалі зголосилося близько 90 учасників

До участі в V Західноукраїнській туристичній виставці-фестивалі зголосилося близько 90 учасників

15.05.13 15:55 0 1173
Про підготовку до проведення 19 травня у м.Тернопіль V Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю йшлося на прес-конференції, яка відбулася в облдержадміністрації.

Участь у заході взяли начальник управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Леся Серетна, начальник відділу зовнішніх зв'язків та промоції області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Назар Яворський, начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрій Дейнека.

Туристична виставка-фестиваль проводиться з метою сприяння розвитку внутрішнього туризму, інформування жителів та гостей міста про різноманітність туристичних можливостей Тернопілля, а також регіонів України, демонстрація широкому колу фахівців новітніх досягнень в туристичній галузі та в сфері послуг, розширення співпраці між українськими та закордонними підприємствами туристичної індустрії.

Леся Серетна зазначила, що у виставці візьмуть участь близько 90 учасників, серед яких туристичні підприємства, санаторії, заклади харчування та розміщення, туристично-інформаційні центри, музеї, навчальні заклади, які готують фахівців для туристичної сфери, розважальні заклади.

Програма виставки передбачає показ туристичної привабливості районів області та регіонів України і зарубіжжя, проведення круглих столів, конференцій, презентаційних семінарів, work-shop.

Туристична виставка буде працювати у режимі open-air, тобто під відкритим небом. Місце проведення - парк ім.Т.Г.Шевченка.

На території парку будуть розташовані містечка:

- Туристичної привабливості (туристичні фірми області та України, ДІАЗи, музеї, туристичний потенціал районів та областей України, туристично-інформаційні центри, туристичні громадські організації),

- Народної творчості (фестиваль аматорських художніх та фольклорних колективів),

- Сервісного обслуговування (заклади розміщення та харчування, навчальні заклади, які готують фахівців для туристичної сфери),

- Народних ремесел (ярмарок сувенірів від майстрів народних ремесел).

Будуть проводитися майстер-класи від народних умільців, а також відбуватиметься презентація та дегустація продукції закладів харчування.

На виставці кожен район Тернопільщини представлятиме свій туристичний бренд.

У рамках проведення туристичної виставки-фестивалю відбудеться IІІ Кулінарний фестиваль «Барвиста кухня», у якому візьмуть участь та демонструватимуть свої фірмові страви провідні ресторатори. Найактивніші учасники та найоригінальніші презентації будуть відзначені призами.

Також вперше відбудеться кулінарний фестиваль «Традиційна кухня, Галичини, Волині, Поділля» на якому будуть представлені різноманітні страви зі всіх районів області. Традиційно відбудеться фестиваль гончарства та ковальства, а також фестиваль народної творчості.

Під час проведення виставки передбачена широка ділова програма, зокрема спеціалізовані семінари, конференції, презентації, ознайомлення з туристично-рекреаційними можливостями України та Тернопільщини зокрема. Участь у виставці візьмуть представники Львівської, Івано-Франківської, Полтавської, Запорізької, Хмельницької, Рівненської, Закарпатської, Волинської, Одеської та Чернігівської областей. Очікується приїзд іноземних делегацій з Польщі та Придністров’я.

З метою презентації туристичних атракцій Тернопільщини протягом трьох днів:

17-19 травня відбуватиметься прес-тур для представників регіональних видань та всеукраїнських туристичних ЗМІ. У програмі прес-туру візьмуть участь журналісти Київської, Донецької, Полтавської, Миколаївської, Сумської, Дніпропетровської, Вінницької областей. Учасники прес-туру ознайомляться побувають у Почаєві та Кременці, відвідають легендарний Збаразький замок, ознайомляться з туристичною привабливістю Бережанського району та м.Тернополя.

18 травня для учасників туристичної виставки-фестивалю, структурних підрозділів ОДА та закордонних гостей планується проведення інформаційного туру по області.

15 травня 2013 року в рамках туристичної виставки-фестивалю ТНЕУ за підтримки управління буде проведено семінар на тему «Розвиток міжнародного туризму на Тернопільщині». Під час проходження практики в управлінні студенти-іноземці запропонували оформити окремий виставковий стенд щодо популяризації своєї країни з презентацією національних страв, традицій та народних звичаїв.

Учасники та гості виставки-фестивалю зможуть познайомитися з комерційними пропозиціями в галузі туризму та рекреації.

На відвідувачів чекає насичена розважальна програма: виступи аматорських художніх та фольклорних колективів та провідних естрадних виконавців Тернопільщини, майстер-класи, ярмарок сувенірів від майстрів народних ремесел різних регіонів України, розіграш призів та багато цікавих сюрпризів.

Учасники прес-конференції відповіли на запитання журналістів та запросили всіх присутніх відвідати заходи, які відбудуться в рамках V Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ