Сирійські повстанці почали штурм в’язниці в Алеппо

Сирійські повстанці почали штурм в’язниці в Алеппо

16.05.13 10:40 0 803
Сирійські повстанці почали штурм головної в’язниці в місті Алеппо в спробі звільнити сотні опонентів влади, котрі, як вважають, утримуються там. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сирійський центр захисту прав людини повідомляє в середу із Великої Британії, що між урядовими військами і бойовиками опозиції тривають запеклі бої довкола в’язниці в Алеппо.

Директор центру Рамі Абдул Рахман заявив, що на цьому об’єкті утримують близько 4 000 ув’язнених, близько 250 з них були ув’язнені після того, як у березні 2011 року почалося повстання проти президента Сирії Башара аль-Асада.

За даними опозиції, урядові сили в ході битви довкола в’язниці використовували танкові гармати і вдалися до повітряного бомбардування. Повідомлень про жертви немає.

Події відбуваються після того, як Вільна сирійська армія виступила з заявою, що засуджує жахливе відео, яке з’явилося напередодні, де показано, як один із повстанців вирізає серце солдата урядової армії повстанської вирізання і їсть його перед камерою.

x Глава Відомства ООН з прав людини Наві Піллей у вівторок виступила із заявою, в якій назвала ці дії воєнним злочином.

Піллей закликала сирійську збройну опозицію провести розслідування цього інциденту, а також інших можливих порушень повстанцями правил ведення бойових дій, включаючи тортури і вбивства захоплених людей.

Представники сирійської опозиції також засудили факти, показані на відеоролику, запевнивши, що злочинець буде притягнутий до відповідальності.

Відеокадри з місця інциденту були розміщені в Інтернеті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Голова ...
Наступна новина: "Андерлехт" хоче отримати ...

КОМЕНТАРІ