Росія висловила США протест через дії дипломата

Росія висловила США протест через дії дипломата

16.05.13 15:38 0 826
Росія заявила США протест у зв’язку зі спробою вербування співробітника російської спецслужби американським дипломатом. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідну ноту МЗС Росії передали американському послу в Москві Майклу Макфолу. Він ніяк не коментував ситуацію.

Напередодні Москва оголосила персоною non grata третього секретаря посольства США. Він має залишити територію Росії.

Райана Крістофера Фоґла затримали у Москві в ніч з понеділка на вівторок співробітники Федеральної служби безпеки Росії.

У повідомленні ФСБ мовиться, що при затриманні були вилучені «спеціальні технічні засоби, письмові інструкції для вербування громадянина Росії, велика кількість готівкових грошей і засоби зміни зовнішності». Прес-служба ФСБ Росії повідомила також, що Фоґл працював «під прикриттям», на посаді третього секретаря політичного відділу американського посольства.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що про інцидент жодного разу не згадувалося в ході його шньої розмови з держсекретарем США Джоном Керрі в кулуарах зустрічі Арктичної ради в шведському місті Кіруна, середу.

«Цю тему ми не обговорювали, Джон Керрі її не торкався, я теж вирішив, що буде напевно зайвим говорити про неї, бо все вже й так відомо, і, як на мене, всім все зрозуміло», – повідомив Лавров журналістам.

Один із колишніх агентів ЦРУ і автор книг на цю тему Роберт Бер в інтерв’ю телеканалу CNN, говорячи про інцидент, висловився скептично на цей рахунок. Він припустив, що це могло бути підставлено російськими спецслужбами, оскільки, за його словами, «спецагенти не носять зі собою листів про вербування і не одягають перуки, а також не користуються електронною поштою, та не стоять у кутку, в очікуванні контакту, як у цьому випадку», – вважає колишній працівник американського розвідувального управління.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ