Українець намагався вивезти в Польщу понад 26 тис. євро, «забувши» про декларування

Українець намагався вивезти в Польщу понад 26 тис. євро, «забувши» про декларування

16.05.13 08:32 0 818
У Міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Смільниця – Кросценко», що на Львівщині, працівники Міндоходів виявили у громадянина України велику суму валюти.

Прямуючи в Польщу як пасажир легкового автомобіля, 46-річний громадянин для перетину кордону обрав смугу спрощеного контролю «зелений коридор». Під час візуального огляду автомобіля у працівників митного поста виникла підозра щодо наявності в осіб, які ним їхали, товарів або предметів, прихованих від митного контролю. Тому транспортний засіб було виведено із загального потоку і скеровано на смугу руху «червоний коридор» для огляду. Інтуїція працівників митного поста не підвела. У пасажира автомобіля виявили 26405 євро та 200 доларів США. Відповідно до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої Постановою Правління Національного банку України від 27.05.2008, ця сума перевищує суму валютних коштів, дозволену до переміщення без декларування. Документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків на суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, а саме 16405 євро та 200 доларів США, громадянин не мав.

Відповідно до ч.5 ст.366 Митного кодексу України обрання «зеленого коридору» вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території. Отже, громадянин порушив встановлений порядок в зонах спрощеного митного контролю.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Шахтар" цікавиться ...

КОМЕНТАРІ