На Закарпатті фахівці Міндоходів вивчають міжнародний досвід з пост-аудиту

На Закарпатті фахівці Міндоходів вивчають міжнародний досвід з пост-аудиту

16.05.13 13:31 0 771
В обласний центр Закарпаття з усіх куточків України з’їхалися керівники підрозділів валютного регулювання та митного аудиту з Міністерства доходів і зборів України та 27 митниць для участі в 3-х денному міжнародному тренінгу з пост-аудит контролю.

Захід проводиться за ініціативи місії ЄС з надання прикордонної допомоги Молдові і Україні (EUBAM). Під час міжнародної зустрічі велика увага приділялася обміну досвідом та обговоренню актуальних питань щодо впровадження нормативно-правової бази до відповідних міжнародних стандартів ЄС.

Зі вступним словом до митних фахівців звернувся керівник Чопської митниці Міндоходів України Олександр Похилько. Він зауважив, що уніфікований підхід до оподаткування та формування єдиного центру контролю за надходженням фінансів централізує ведення реєстрів та проведення пост-аудит контролю платників податків. Це значно підвищить ефективне надання адміністративних послуг.

На сумлінна сплата податків є основним джерелом державних доходів. Тому мобілізація цих коштів створить фінансові умови для виконання першочергових соціальних та економічних функцій.

Олександр Іванович запевнив, що митниця налаштована на створення комфортних умов для платників податків, які легально та відкрито здійснюють свою діяльність із можливістю застосування процедур у спрощеному порядку.

Присутній на заході з Болгарії експерт EUBAM з пост-митного контролю та аудиту Андрій Відєнов також ділився європейським досвідом сучасних методів проведення аудиту. За його словами, вкрай важливо віднайти баланс між ефективним митним контролем та сприянню і розширенню зовнішніх торгівельних зв’язків. Адже щодня потік вантажів через кордон збільшується і фізично перевіряти кожний товар не є можливим. Тому Всесвітня митна організація підготувала ряд рекомендацій і стандартів, за якими застосовуватиметься система управління ризиками. «У напрямку розвитку в Україні пост-аудит контролю суттєвий вклад вносить Місія ЄС з надання прикордонної допомоги Молдові і Україні. І нинішнє проведення в місті Ужгороді практично-орієнтованого тренінгу з пост-аудит контролю є яскравим прикладом цього», - підкреслив пан Відєнов.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Працюючим у ...

КОМЕНТАРІ