Садовий проти найменування площі у Львові іменем генерал-хорунжого УПА Олекси Гасина

Садовий проти найменування площі у Львові іменем генерал-хорунжого УПА Олекси Гасина

16.05.13 09:19 0 936
Міський голова Львова Андрій Садовий без будь-яких на те підстав не вніс до порядку денного урочистого засідання сесії міськради питання про найменування площі перед будівлею наукової бібліотеки ім. Василя Стефаника іменем генерал-хорунжого Української Повстанської Армії Олекси Гасина. Про це 13 травня 2013 року заявив голова постійної депутатської комісії Львівської міськрада з питань законности свободівець Любомир Мельничук.

Як повідомив депутат, Садовий фактично проігнорував ініціативу львівської громади, депутатського корпусу та рішення комісії з перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у Львові.

"До нас звернулися львів'яни з проханням назвати площу перед будівлею наукової бібліотеки ім. В.Стефаника іменем видатного військово-політичного діяча ОУН, командувача УПА-Захід Олекси Гасина. Цю пропозицію підтримала комісія з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у Львові. Проте, міський голова не вніс цього питання на розгляд ради. Фактично, він без жодних пояснень проігнорував ініціативу львів'ян та постійних комісій міськради, які зобов'язували його внести це питання на розгляд ради. Фракція ВО "Свобода" вимагатиме невідкладного розгляду питання про найменування площі перед будівлею наукової бібліотеки ім. Василя Стефаника іменем генерал-хорунжого Української Повстанської Армії Олекси Гасина на черговому пленарному засідання Львівської міської ради", - зазначив Любомир Мельничук.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернігів: 25 років від ...
Наступна новина: Закарпатська область: ще ...

КОМЕНТАРІ