Олег Панькевич: "Українці чекають на зміни до закону, які спрощують отримання спадщини"

Олег Панькевич: "Українці чекають на зміни до закону, які спрощують отримання спадщини"

16.05.13 08:10 0 770
"Українці, яким бракує грошей на дорогі нотаріальні послуги, дуже сподіваються, що Верховна Рада якнайшвидше ухвалить зміни до закону, які спростять отримання спадщини". Про це 14 травня 2013 року заявив народний депутат від ВО "Свобода" Олег Панькевич, коментуючи рішення парламенту про перенесення розгляду законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оформлення спадщини".

"Цей законопроект стосується мільйонів громадян України – тих, які не мають коштів на надзвичайно дорогі нотаріальні послуги, – зазначає Олег Панькевич. – З цього приводу до депутатів звертається багато виборців. Вони чекають на ухвалення цього закону".

За словами Олега Панькевича, законопроект спрощує процедуру отримання спадщини, зокрема, у сільській місцевості не буде потреби оформлювати спадщину в нотаріуса, достатньо задокументувати процедуру в сільській раді.

"Такі зміни до законодавства корисні для простих українців, їх не можна перекладати в довгу шухляду, – зазначає народний депутат. –На жаль, на засіданні нам повідомили, що начебто погоджувальна рада вирішила відкласти розгляд цього документа. Насправді це не так, погоджувальна рада не приймала такого рішення. Зрештою, ніхто не навів аргументів, чому треба переносити це питання".

Олег Панькевич написав депутатське звернення на адресу голови Верховної Ради Володимира Рибака з вимогою винести законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оформлення спадщини" на голосування на найближчому засіданні сесії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ