На Закарпатті пожежа в кімнаті почалась від удару блискавки

На Закарпатті пожежа в кімнаті почалась від удару блискавки

16.05.13 17:06 0 907
15 травня до тячівських вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини № 8 поступило повідомлення про пожежу в житловому будинку, яка сталася вночі 13 травня в с. Угля (присілок Груники), що на Тячівщині.

За словами 48-річної власниці будинку, вона прокинулась від гучного гуркоту й побачила, що в її кімнаті горить вогонь. Пожежні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки, за словами домогосподарки, вона зуміла самотужки загасити полум’я. Однак, вогняна стихія встигла пошкодити: двері й вікна та майно, яке знаходилось у кімнаті.

Згодом з’ясувалося, що в будинок влучила блискавка. В стінах виникли тріщини, тому збитки, заподіяні природними явищами, складають 20000 гривень.

На щастя, ніхто з людей на події не постраждав.

Від удару блискавки дуже часто руйнуються будинки, виникають пожежі, гинуть люди й тварини. Тому Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до мешканців краю з проханням дотримуватись норм та правил, які допоможуть уникнути зустрічі з громовицею:

- будинки потрібно облаштовувати зовнішніми блискавкозахисними системами;

- під час грози треба вимкнути мобільний телефон;

- не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Що цікаво: найбільш небезпечними з них є дуб, тополя, ялина та сосна;

- дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі. На відкритому просторі краще присісти у суху яму, траншею;

- тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею. Не потрібно бігти. А у горах маємо уникати різних виступів і підвищень;

- небезпечними можуть бути і металеві предмети, тож не варто перебувати поряд із ними, не потрібно купатися під час грози.

Тому якщо людина не розгубиться і згадає ці поради, її обмине та доля ризику, яку таїть у собі блискавка. Бо, як кажуть у народі, береженого і Бог береже.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ