На Рівненщині міліціонер вчинив повторний злочин, перебуваючи на підписці про невиїзд

На Рівненщині міліціонер вчинив повторний злочин, перебуваючи на підписці про невиїзд

16.05.13 12:41 0 850
За результатами проведення комплексу слідчих (розшукових) дій прокуратурою області у взаємодії з працівниками відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС України в області викрито факт злочинної діяльності оперуповноваженого одного із районних відділів міліції.

Встановлено, що правоохоронець вимагав та одержав від мешканця Рівненщини хабар в сумі 7 тис. дол. США та 1 тис. грн. за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності.

Після передачі грошей міліціонера намагалися затримати "на гарячому", однак він спробував втекти від правоохоронців на власному авто. Підозрюваного наздогнали біля одного з ринків обласного центру. Нині він перебуває у Рівненському ІТТ.

Слідчим відділом слідчого управління прокуратури Рівненської області розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара, поєднаного з вимаганням) КК України. Повідомлення про вказане правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове слідство.

Крім того, слід зазначити, що у жовтні минулого року прокуратурою області було завершено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням цього ж співробітника міліції у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.28, ч.2 ст.368 (одержання хабара) та ч.2 ст. 28, ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.2, ст.28, ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем) КК України. Оперуповноважений разом з колегою одержав від двох іноземців 3 тис. дол. США за те, щоб ті уникнули відповідальності за незаконне переправлення громадянина Республіки Шрі-Ланка через державний кордон України. Тоді судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

У цій кримінальній справі триває судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Микола Вітенко: ...
Наступна новина: Прокуратура оскаржила ...

КОМЕНТАРІ