Прокуратура оскаржила м'який вирок рівнянину, розшукуваному в Королівстві Іспанія за злочини, пов’язані з торгівлею людьми

Прокуратура оскаржила м'який вирок рівнянину, розшукуваному в Королівстві Іспанія за злочини, пов’язані з торгівлею людьми

16.05.13 12:47 0 1912
Розшукуваного у Королівстві Іспанія 44-річного мешканця міста Рівне судом визнано винним у вчиненні злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та незаконним обігом наркотичних засобів, передбачених ч. 2 ст. 149, ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 307 КК України.

- Чоловік кілька років переховувався за кордоном з метою уникнути покарання в Україні. Проте, згідно домовленостей, передбачених "Європейською конвенцією про взаємну допомогу у кримінальних справах" та проведених міжнародно-розшукових заходів, місцезнаходження рівнянина було встановлено та у 2012 році фактично видано іспанськими компетентними органами правоохоронцям нашої держави, - коментує старший прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно-правових доручень Раїса Приходько.

- Досудовим і судовим слідством доведено, що засуджений упродовж 2000-2001 років під приводом працевлаштування переправив за кордон 13 українських жінок та передав їх власникам нічних клубів. За кордоном українки й дізналися, що мають працювати не покоївками чи адміністраторами, а займатись проституцією. Потерпілі відмовлялися виконувати злочинні вимоги, однак до них застосовувались психічне насильство та погрози розправою з дітьми та близькими.

Крім того, з’ясовано, що під час візитів до зарубіжних кран, чоловік купував кокаїн та контрабандою переправляв його посилками з Іспанії в Україну. Вину у скоєнні злочинів підсудний визнав повністю та підтвердив фактичні обставини, що встановлені органом досудового розслідування, – доповнила Раїса Приходько.

Згідно вироку суду міру покарання обрано у вигляді 3 років позбавлення волі із конфіскацією половини належного йому майна. Однак, враховуючи м’якість призначеного покарання, державним обвинувачем оскаржено судове рішення в апеляційному порядку.

Прес-служба прокуратури області

PS: Все про Іспанію читайте на сайті waytospain.ru
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За чотири місяці ...

КОМЕНТАРІ