У підрозділах Міндоходів Хмельниччини знайшли реальні можливості для знищення корупції

У підрозділах Міндоходів Хмельниччини знайшли реальні можливості для знищення корупції

16.05.13 16:19 0 1205
Протягом першого кварталу 2013 року у Головному управлінні Міндоходів у Хмельницькій області проведено півтори сотні антикорупційних заходів.

Так, за даними відділу внутрішньої безпеки регіонального податкового відомства, за цей період в регіоні проведено ряд упереджуючих профілактичних заходів. Це лекції та виступи у колективах, на радіо і телебаченні, розміщення публікацій на відповідну тему у друкованих та електронних засобах масової інформації краю.

Водночас антикорупційним підрозділом проведено 14 службових перевірок, результатом яких стало притягнення однієї особи до дисциплінарної відповідальності та звільнення одного працівника.

Так, на початку року співробітники даного підрозділу виявили прояв корупції у діях заступника начальника однієї з районних податкових інспекцій області. Відповідно до складеного протоколу, його вчинок кваліфіковано як адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо використання службового становища).

«Ця посадова особа здійснила умисне порушення встановлених законом обмежень щодо використання службових повноважень та пов’язаних з цим можливостей, які виявилися в одержанні нею неправомірної вигоди на загальну суму 826 гривень 92 копійки, що не перевищує 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – пояснює начальник зазначеного підрозділу полковник податкової міліції Володимир Вахонін.

Відтак після розгляду справи у районному суді, який відбувся у квітні, податківця було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді сплати штрафу в сумі 850 гривень.

«У державній податковій службі, а – Міністерстві доходів і зборів України, проводиться реальна і справді ефективна боротьба з корупційними проявами серед працівників відомства і продовжує конкретні кроки у цьому напрямі. Адже хабарництво та інші корупційні прояви не лише обмежують конституційні права громадян, але й становлять реальну загрозу виконанню завдань із надходження коштів до бюджету, підривають авторитет відомства і дискредитують його сумлінних працівників», – резюмує Володимир Вахонін.

Нагадаємо також, що з метою оперативного реагування на можливі неправомірні дії працівників Міндоходів та недопущення їх у подальшому для платників податків діє сервіс «Пульс», на який вони можуть звернутися за телефоном (044) 284-00-07 та отримати відповідь про результати розгляду звернення.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернополянам виділять ...

КОМЕНТАРІ