На Рівненщині рятувальники обговорили з журналістами основні чинники небезпеки весняно-літнього періоду

На Рівненщині рятувальники обговорили з журналістами основні чинники небезпеки весняно-літнього періоду

16.05.13 15:49 0 927
15 травня в Головному управлінні Держслужби з НС Рівненщини відбулася чергова зустріч керівництва ГУ ДСНС з журналістами.

Прес-конференція розпочалася з виступу першого заступника начальника Головного управління підполковника служби цивільного захисту Сергія Крука. Зокрема, він зазначив, що в поточному році завдяки злагодженій роботі на всіх рівнях обласному управлінню ДСНС вдалося утримати контрольованою оперативну обстановку на Рівненщині та досягнути позитивних результатів з основних показників. Так, на сьогоднішній день в області виникло 405 пожеж, під час яких загинуло 19 осіб (з них 1 дитина) та постраждало 13 громадян. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, вдалося досягнути суттєвого зменшення як кількості пожеж, так і негативних наслідків від них. Зокрема, число пожеж зменшилося на 32%, а кількість загиблих і травмованих громадян зменшилася відповідно на 35 та 40%. Під час гасіння пожеж рівненськими рятувальниками у цьому році було врятовано життя 10 громадян, в тому числі 2 дітей.

Також у 2013 році спостерігається зниження кількості нещасних випадків та їх наслідків. Так, на зареєстровано 260 нещасних випадків проти 398 у минулому році (- 34%). За цей же період загинуло 98 осіб проти 144 у 2012 році (- 32%), а травмувалося 247 громадян проти 301 людини (- 18%) за аналогічний час минулого року.

- Хоча на Рівненщині й спостерігається стійка тенденція до зменшення кількості надзвичайних ситуацій та пригод, все ж таки проблема загибелі та травматизму населення стоїть дуже гостро, – відмітив Сергій Крук. Найбільше люди гинуть не на пожежах, а під час різного виду нещасних випадків та пригод. Незайнятість населення сприяє зростанню кількості загиблих громадян. До “групи ризику” входять передовсім громадяни, що ніде не працюють, пиячать, порушують суспільну мораль, а також громадяни похилого віку та діти. Проведення роз’яснювальної профілактичної роботи з цією категорією населення дуже ускладнене, вимагає значних витрат робочого часу за невисокої ефективності її кінцевих результатів.

Окремо перший заступник начальника ГУ ДСНС зупинився на зростанні кількості випадків знаходження населенням вибухонебезпечних предметів з початком весняно-польових робіт. Так, на сьогоднішній день групою піротехнічних робіт було здійснено вже 22 бойових виїздів, під час яких знешкоджено 54 вибухонебезпечних предметів, а саме: 29 снарядів, 19 гранат, 3 авіабомби, 2 мінометні міни, 1 інженерна міна. Користуючись нагодою, Сергій Крук нагадав громадянам краю основні правила безпеки під час виявлення боєприпасів.

Під час прес-конференції також обговорювалося питання стану пожежної безпеки в лісових масивах та на торфополях Рівненської області. Заступник начальника ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук нагадав присутнім, що протягом 2012 року на території Рівненщини сталося 64 випадки загоряння лісових масивів на площі майже 46 га, 5 пожеж на торфовищах площею понад 2 га, 41 пожежа на відкритій місцевості та 2 на сільгоспугіддях. Для їх гасіння було залучено 205 рятувальників та 53 одиниці пожежно-рятувальної техніки, збитки від пожеж у лісах склали близько 82 тис. грн.

Зважаючи на метеорологічні прогнози, протягом цього весняно-літнього періоду в лісових масивах спостерігатиметься надзвичайно висока пожежна небезпека. Тому, Ігор Михальчук попросив журналістів як найчастіше висвітлювати у ЗМІ звернення Державної служби з НС щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки під час перебування в лісопарковій зоні, а також приймати участь у рейдових перевірках екосистем, які постійно проводять рятувальники з працівниками лісової охорони.

Заключним питанням, що розглядалося на зустрічі з медійниками, було початок купального сезону. Рятувальники розповіли журналістам, що торік на Рівненщині вода забрала життя 48 осіб, в тому числі 2 дітей. Отже, не випадково працівники Головного управління нагадали громадянам основні правила безпечного відпочинку на водних об’єктах.

Підбиваючи підсумки прес-конференції, перший заступник начальника ГУ ДСНС Сергій Крук щиро подякував присутнім журналістам за активну взаємодію в інформаційно-роз’яснювальній роботі та висвітлення усіх аспектів діяльності пожежно-рятувальної служби. «Лише спільники зусиллями ми можемо суттєво вплинути на свідомість наших громадян в питаннях особистої безпеки, що в свою чергу дозволить кардинально знизити кількість випадків загибелі людей і втрат від надзвичайних подій та пожеж»- підсумував підполковник служби цивільного захисту Сергій Крук.Лише спільники зусиллями ми можемо суттєво вплинути на свідомість наших громадян в питаннях особистої безпеки, що в свою чергу дозволить кардинально знизити кількість випадків загибелі людей і втрат від надзвичайних подій та пожеж на свідомість наших громадян в питаннях особистої безпеки, що в свою чергу дозволить кардинально знизити кількість випадків загибелі людей і втрат від надзвичайних подій та пожеж

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Волині попередження про ...

КОМЕНТАРІ