У Житомирі презентували книгу «Дзюдо Житомира»

У Житомирі презентували книгу «Дзюдо Житомира»

16.05.13 15:28 0 977
Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула переконана, що книга «Дзюдо Житомира» Заслуженого тренера України Бориса Ревнівцева сприятиме пропагуванню занять спортом на Житомирщині. На цьому посадовець акцентувала 15 травня під час презентації видання. «На серед 26-ти олімпійських видів спорту активно розвивається в області і дзюдо. Так, з 59-ти спортсменів, котрі представляють Житомирщину у складі збірних команд України, є і троє дзюдоїстів: Аліна Соколовська, Владислав Гринчук та Анастасія Шевчук, – усі вони стипендіати голови облдержадміністрації Сергія Рижука. Більше того, у квітні цього року Аліна Соколовська стала чемпіонкою України серед молоді, а Анастасія Шевчук цього тижня виконала норматив майстра спорту України», – повідомила вона. Раїса Гула зазначила, що обласна влада докладає необхідних зусиль, аби підтримувати розвиток у регіоні усіх видів спорту та дзюдо зокрема. Так, наразі на території області виховується 750 юних дзюдоїстів, із якими працює 19 штатних тренерів (у десяти спортивних школах).

Розпочинаючи презентацію книги, заступник голови обласної ради Михайло Чигир зауважив: «Це видання актуальне для багатьох спортсменів і тренерів із дзюдо, яке відіграє важливу роль у розвитку цього виду спорту та фізичної культури області загалом». Крім того, посадовець заповзявся за підтримки голови облдержадміністрації та голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Сергія Рижука згодом видати книгу Бориса Ревнівцева спеціальним тиражем як навчально-методичний посібник.

За словами ж автора, поява видання «Дзюдо Житомира» була визначена заздалегідь. «У 2014-му році виповнюється одразу декілька етапних дат, із яких починали свій шлях дзюдо і самбо: 50-річчя з початку розвитку боротьби самбо, 40-річчя – розвитку дзюдо, 30-річчя – жіночого дзюдо та 25-річчя – жіночого самбо. У 2012-му до мене звернулися голова ради ветеранів Г. Грибан та його заступник О. Кухарський з пропозицією підготувати інформацію про початок розвитку боротьби самбо і дзюдо у нашому регіоні, оскільки я розвитком цих видів спорту і займався. У книзі я розповів про ті чинники, що сприяють швидкому професійному зростанню спортсменів, а також про помилки, котрих можуть допускатися тренери при їхній підготовці», – пояснив Борис Ревнівцев. Чимало фактів, якими наповнене видання, вдалося відновити завдяки тому, що Борис Олександрович за час роботи тренером ретельно фіксував у документах і фотознімках усі важливі події.

Зазначимо, що «Дзюдо Житомира» – це вже друге спеціалізоване видання, котре вийшло з-під пера Заслуженого тренера України Бориса Ревнівцева. Перша його книга «Путь к пьедесталу», що вийшла у світ 1994-го року, за свідченнями деяких фахівців, допомагала їм у підготовці спортсменів високого класу.

Ефективність же 16-річної тренерської роботи з дзюдо та самбо Бориса Ревнівцева засвідчує те, що за цей час йому вдалося підготувати чемпіона світу, призера світу серед студентів, чемпіона СРСР, чотирьох переможців та одного призера Кубку СРСР, десятьох призерів чемпіонатів СРСР у різних вікових групах, 31 чемпіона та 36 призерів чемпіонатів України у різних вікових групах, 18 майстрів спорту СРСР (14 – дзюдо, 4 – самбо), одного майстра спорту з самбо міжнародного класу, його вихованці тричі вигравали командні чемпіонати України та чотири рази ставали призерами командних чемпіонатів України у різних вікових групах. Сам же тренер при цьому із сумом констатує, що на жаль, не зміг підготувати олімпійця, хоча за умов, у яких Ревнівцев починав працювати, зробити це було малоймовірно. Одначе серед його вихованців – не лише професійні спортсмени, а й зокрема, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, генерал-майор служби безпеки України Борис Мовчан, заступник губернатора Красноярського краю Росії Михайло Штонда.

На презентації були присутні Заслужений журналіст України та заразом і рецензент видання «Дзюдо Житомира» Володимир Киричанський, учениця Бориса Ревнівцева, майстер спорту по дзюдо та тренер збірної команди України Ольга Чорнокос, завідувач редакційного відділу комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» Людмила Козак, заступник голови – відповідальний секретар обласного відділення Національного олімпійського комітету України Леонід Самунь, Заслужений тренер України з кікбоксінгу В’ячеслав Гопанчук, завідувач навчального-методичного центру міського управління освіти Тетяна Дебровська.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Челленджер Бордо. ...
Наступна новина: Луцьк запрошує на відкриття ...

КОМЕНТАРІ