Чернігів: 25 років від початку виведення радянських військ з Афганістану

Чернігів: 25 років від початку виведення радянських військ з Афганістану

16.05.13 09:14 0 733
У Чернігові з нагоди 25-ої річниці початку виведення радянських військ з Афганістану відбулося покладання квітів до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам.

У церемонії взяли участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова обласного відділення УСВА Станіслав Віхров, учасники бойових дій у Республіці Афганістан, члени їхніх родин, школярі. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих, зниклих безвісти та померлих після завершення війни побратимів.

За словами О.Соколова, 15 травня – це також пам'ятна дата для всіх, хто пройшов через війну в Афганістані. "Вона дала надію, що війна завершиться і наші хлопці не будуть більше гинути. Скільки будемо жити, стільки будемо пам'ятати дати 15 травня і 15 лютого", - сказав він.

Як повідомив С.Віхров, на у Чернігівській області проживають майже 4800 учасників бойових дій в Афганістані. Для багатьох із родин актуальними залишаються питання покращання медичного забезпечення, поліпшення житлових умов, отримання автотранспорту для інвалідів.

"Ми повинні пам'ятати та дбати про ветеранів Великої Вітчизняної війни, але й не забувати про учасників бойових дій в інших державах", - зазначив він.

Представники обласного відділення УСВА переконані, що 25-та річниця виведення радянських військ з Афганістану (15 лютого 2014 року) має відзначатися на державному рівні, а до цього часу, у тому числі законодавчо, мають бути вирішені проблемні питання.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Садовий проти найменування ...

КОМЕНТАРІ