На Закарпатті ЗМІНЕНО МЕХАНІЗМ ОРГАНІЗАЦІЇ ОЗДОРОВЛЕННЯ ГРОМАДЯН, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

На Закарпатті ЗМІНЕНО МЕХАНІЗМ ОРГАНІЗАЦІЇ ОЗДОРОВЛЕННЯ ГРОМАДЯН, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

16.05.13 11:01 0 815
Потерпілим від чорнобильської катастрофи надаватимуть пільгові саноторно-курортні путівки: пільги складатимуть від 50% до 100 % вартості путівки в залежності від категорії постраждалого.

Відповідний порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджено постановою Кабміну від 27 березня поточного року №261.

Порядок визначає механізм організації оздоровлення чорнобильців в частині безоплатного або пільгового забезпечення постраждалих осіб та потерпілих дітей санаторно-курортними путівками чи путівками на відпочинок, виплати за їх бажанням грошової компенсації.

Згідно із документом, постраждалі особи та потерпілі діти забезпечуються такими путівками:

особи, віднесені до категорії 1 - санаторно-курортними путівками безоплатно;

особи, віднесені до категорії 2 - санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок безоплатно;

особи, віднесені до категорії 3 – пільговими санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок з доплатою 30% вартості путівки за рахунок власних коштів;

особи, віднесені до категорії 4 – пільговими санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок з доплатою 50% вартості путівки за рахунок власних коштів;

потерпілі діти - санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок безоплатно.

Строк перебування у санаторно-курортному закладі за санаторно-курортною путівкою становить для постраждалих осіб – 18 днів, для інвалідів з числа постраждалих осіб із захворюваннями нервової системи – 45 днів; для потерпілих дітей – від 21 дня до двох місяців. Строк перебування постраждалих осіб та потерпілих дітей у закладі відпочинку за путівкою на відпочинок становить 14 днів.

Детальніше з умовами оздоровлення даної пільгової категорії громадян у 2013 році можна ознайомитись на сайті www.zaksoc.gov.ua, а також в управліннях соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Управління інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Декларувальна кампанія ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ