Під час Днів США в Івано-Франківську індіанські кухарі проведуть майстер-класи, демонстрації та дегустації

Під час Днів США в Івано-Франківську індіанські кухарі проведуть майстер-класи, демонстрації та дегустації

16.05.13 17:17 0 1117
У межах Днів Америки в Івано-Франківську, 15-17 травня, в яких бере участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт разом з дружиною, Посольство представить корінних американців, шеф-кухарів Лоїс Еллен Франка і Волтера Вайтвотера, які проведуть ряд програм, спрямованих на висвітлення американського коріння багатьох популярних українських продуктів. Шеф-кухарі зі США відвідають декілька іванофранківських шкіл, кулінарні навчальні заклади, університети, музеї. Буде проведено ряд уроків куховарства, демонстрацій та дегустацій.

Довідково

Лоїс Еллен Франк – корінна американська індіанка, шеф-кухар, історик кухні американських індіанців, кулінарний антрополог, письменниця й фотограф. Лоїс Франк провела понад 25 років, документуючи процес приготування страв і спосіб життя індіанських громад на Південному Заході США, написала кілька статей і наукових досліджень на цю тему, зробила чимало фотографій. Це тривале захоплення життям громад корінних американців знайшло свою кульмінацію у її книжці “Страви південно-західних індіанських народів”, яку після опублікування було відзначено поважною нагородою імені Джеймса Бірда. Д-р Франк – ад’юнкт-професор Інституту мистецтв американських індіанців (IAIA), де вона читає студентам курс “Національні концепції їжі корінних американців”. Вона є провідним викладачем мистецтва кулінарії у Кулінарній школі Санта Фе і шеф-кухарем/співвласником компанії “Red Mesa Cuisine”, разом із іншим корінним американським шеф-кухарем Волтером Вайтвотером із племені Діне (Навахо). Ця компанія, розташована у Санта Фе, пропонує обслуговування різноманітних заходів і проведення освітніх семінарів із використанням корінних американських, місцевих та екологічно безпечних страв. Лоїс вирощує і купує у корінних племен натуральні інгредієнти, зібрані ними вручну по всіх американських територіях, і вводить ці інгредієнти у сезонні меню. Вона навчає своїх клієнтів історії цих успадкованих нами корінних американських страв під час різноманітних подій, які проводяться у різних місцях, через їжу, яку вона подає, інтерпретуючи все це на сучасний лад.

Волтер Вайтвотер веде свій рід із племені Діне (Навахо). Він виростав в умовах дотримування традицій і почав готувати їжу ще малим хлопцем, коли побачив, як це роблять люди під час певних традиційних церемоній, що їх відвідувала його родина. Професійно куховарити він почав у 1992 році. Вайтвотер був кулінарним радником книжки “Страви південно-західних індіанських народів” і виступав у кількох телевізійних шоу, зокрема у таких, як “Південно-західна кухня з Боббі Флеєм” і “Таємне життя південно-західних страв”. Шеф-кухар Вайтвотер активно сповідує у багатьох аспектах традиційнийспосіб життя у себе вдома – в Піноні, штат Арізона, виконує свої церемоніальні обов’язки й допомагає своєму батькові давати раду з їхньою отарою овець. Вайтвотер веде курси куховарства у Кулінарній школі Санта Фе, спеціалізуючись на приготуванні корінних американських страв Південного Заходу.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ