Рівненщина: аграрії області засіяли більше кукурудзи та сої

Рівненщина: аграрії області засіяли більше кукурудзи та сої

16.05.13 15:38 0 1897
Темпи посіву цих культур вищі, ніж минулоріч, прозвітували першому заступникові голови облдержадміністрації Анатолію Юхименку. Зокрема, кукурудза вже сходить на понад 40 тисячах гектарів, що вдвічі більше, ніж у цю пору торік, а соя – на 10 тисячах гектарів, що в півтора раза більше. Загалом же через погодні умови під ці культури відвели суттєвіші площі. Тож нині кукурудзу на зерно посіяли на 70 відсотках прогнозованих площ, а сою – на кожному третьому запланованому гектарі.

Тим часом на Рівненщини вже завершують сіяти ранні ярі. Анатолій Юхименко подякував аграріям Демидівського, Корецького, Млинівського та Острозького районів, які найшвидше впоралися з цією роботою. За ними також підтягнулися Дубенський, Дубровицький, Рокитнівський та Здолбунівський райони. Загалом ранні ярі посіяли на понад 75 тисячах гектарів, а це 98 відсотків від запланованих площ. Так, під яру пшеницю відвели майже 10 тисяч гектарів, ячмінь – понад 42 тисячі, овес – більше 21 тисячі та півтори тисячі засіяли горохом.

Довідково: у загальнообласній структурі аграрії збільшили на 17 тисяч гектарів посівні площі зернових культур та зменшили на 13 тисяч гектарів технічних. Тож зернові займають 51 відсоток, кормові – 20,6 відсотка, по 13 відсотків відвели під картоплю та технічні культури. А це, як твердять фахівці, відповідає оптимальному співвідношенню культур в сівозмінах.

Про це повідомила Рівненська обласна державна адміністрація

Чем полезна кукуруза? Узнайте об этом на сайте nazdorovie.info
Источник: http://nazdorovie.info/krasota-i-zdorove/34-chem-polezna-kukuruza.html
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ